Kitarović srela Gotovinu, ali ostala bez njegove podrške

Cropix/Luka Gerlanc

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović pojavila se proslavi 23.obljetnice 72.bojne Vojne policije HV-a.

Proslavi je prisustvovao i general Ante Gotovina koji se pozdravio s HDZ-ovom kandidatkinjom, ali I naglasio novinarima da nijedom predsjedničkom kandidatu neće dati svoju podršku.

“Nijednom predsjedničkom kandidatu neću dati svoju podršku. Građani su tu da izaberu sami”, poručio je Gotovina.

Komentirao je i situaciju s hrvatskim braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj.

“To su naši branitelji i oni imaju pravo reći što žele. Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti i pobjedom smo ostvarili neovisnost i slobodu”.

Grabar-Kitarović je na proslavu stigla sa svojim stranačkim kolegama iz Zadra gdje nastavlja kampanju. Sudjelovala je i na izvanrednoj skupštini HSP-a Ante Stračević gdje je za novog predsjednika stranke izabran Ivan Tepeš.

“Neiskorištavanje novca iz EU fondova je ravno veleizdaji

Grabar-Kitarović je poručila da aktualna vlada mora otići, a neiskorištavanje novca iz EU fondova nazvala je “ravno veleizdaji”.

Ne činiti ništa, odnosno da nam je u prvoj godini članstvo u Europskoj uniji trošak, umjesto da nam bude na korist, po meni jest “ravno veleizdaji” i po meni takva Vlada mora otići, rekla je Grabar Kitarović koju su članovi HSP-a dr. Ante Starčević podržali dugotrajnim pljeskom u zadarskome HNK.

Obraćajući se nazočnima, predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović je rekla da je protiv monetizacije, te da se na druge načine mogu popuniti rupe u proračunu, a jedan od njih bio je iskorištavanje bilo što od 11 milijardi eura iz EU fondova, od kojih, kaže, nije iskorišten ni jedan euro.

“Ova bi Vlada mogla malo zasukati rukave i početi raditi, a ne prodavati hrvatska nacionalna sredstva”, istaknula je.

Na pitanje novinara je li joj otežava kampanju istraga protiv zadarskoga gradonačelnika Božidara Kalmete, Grabar Kitarović je rekla da ne drži da je to ikakva smetnja, ali da se svakoga mora smatrati nevinim se dok se ne dokaže suprotno.

Na pitanje novinara očekuje li podršku generala Ante Gotovine, rekla je da tu podršku on treba izraziti, ali da će svakako s njim razgovarati.