Bernardić očitao bukvicu SDP-ovcima: Morate sjediti u Saboru

Vijesti 02. pro 201614:20 > 14:28
Marko Prpic/PIXSELL

Šef SDP-a Davor Bernardić upozorio je kolege saborske zastupnike da moraju redovito dolaziti na radna mjesta i biti vidljivi u sabornici.

Novoizabrani predsjednik SDP Davor Bernardić od prvih dana očito uvodi promjene. Prema pisanju Novog lista, na sastanku sa SDP-ovim zastupnicima u Saboru poručio im je da moraju dolaziti na svoje radno mjesto te da sabornica ne smije biti prazna.

Iako još nije postao predsjednik Kluba zastupnika, a pitanje je i hoće li ili će to prepustiti, kako se nagađa, Siniši Hajdašu Dončiću ili Peđi Grbinu, očitao je lekciju kolegama. Tražit će od zastupnika da budu koordinirani i aktivni jer je Sabor mjesto gdje stranka mora biti najvidljivija.

“Bernardić može biti zadovoljan kako je protekao prvi sastanak sa zastupnicima. Moglo je biti opstrukcije, a moglo je biti i ‘čačkanja’, provokacija. No, svi su bili vrlo kooperativni, dogovorio se posao i nastupi idućih dana. Vrlo zadovoljavajuće”, komentirao je nakon tog sastanka jedan od zastupnika koji dosad nije podržavao Bernardića, prenosi Novi list.

Osim toga, dogovoren je i rad po koordinacijama u pet sektora, kako bi se zastupnici specijalizirali za teme koje će držati pod kontrolom.

Nadalje, Bernardićev protukandidat na izborima u SDP-u, Ranko Ostojić, vodit će izbornu konvenciju SDP-a koja će se održati sutra, u subotu, u dvorani Cibone pred oko 2.300 delegata. Time pobjednička ekipa novog šefa stranke Davora Bernardića želi pokazati širinu prema dojučerašnjem konkurentu i svima koji su i njega podržali na izborima prošle subote, jednako kao što je i nakon proglašenja rezultata u subotu navečer bio na Ostojićevom tulumu u jednom zagrebačkom pubu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.