Glazbenica o raciji: KSET najviše zaslužuje ispriku ministra

Vijesti 06. pro 201609:56 > 10:05
N1

Zvonka Obajdin, frontmenica grupe Svemir, bila je gošća u Novom danu i govorila je o policijskoj raciji u zagrebačkom klubu KSET, kojom je prekinut nastup njezine grupe.

Kako je izgledala racija u KSET-u?

Za mene je to bilo jako zbunjujuće. Moja prva reakcija bila je da nas spašavaju, jer sam mislila da se radi o dojavi o bombi. Znam da u KSET policija ponekad dolazi zbog buke, ali dođe dvoje policajaca i zamoli da se stiša. Ovo je bila baš invazija i nakon što smo shvatili da nisu došli da nas spase, nego ugase, bila sam tužna, razočarana, najviše zbunjena.

Kako je izgledao prekid nastupa?

Spontano smo završili pjesmu. Mislim da mi se prvo obratio organizator koncerta, kojemu su policajci rekli da se mora prekinuti svirka. Pretres je trajao sat i pol, nije imalo smisla nastaviti i otišli smo doma.

Je li i bend pretresan?

Ja jesam, neki članovi benda nisu. Pretresli su me, pogledali što imam u torbici i džepovima.

Kako je reagirala publika?

Uglavnom zbunjeno. Većina je prvi put bila u raciji, pa nisu znali kako se treba ponašati u toj situaciji. Bili su i roditelji članova benda, ljudi koji više ne izlaze po klubovima, pa su bili u šoku. Glavna reakcija je bila baš zbunjenost.

Vaša objava na Facebooku izazvala je prilično zanimanje javnosti.

Moja privatna objava došla je jutro nakon toga. Bila sam još uvijek u šoku na neki način i napisala sam privatnu objavu, ali to se proširilo po svim medijima. Ništa spektakularno ne piše, osim da ne znam što se dogodilo i zašto je racija bila u klubu.

Mediji su se zainteresirali za taj slučaj, očito je izazvalo puno reakcija, jer je uslijedila isprika ministra unutarnjih poslova, Vlahe Orepića. Je li to bila općenita isprika ili se ispričao i vama?

Nije se obratio osobno ni nama niti je to potrebno. Onu cijelu ćitabu nisam pročitala, tako da ne znam zapravo točno što je tamo sve navedeno. Mislim da smo mi kao bend slučajno bili taj dan u KSET-u, više je štete pretrpio KSET, mi smo imali i koristi, jer sam na televiziji. Šalim se, naravno, ali mislim da KSET najviše zaslužuje ispriku.

Večeras vas čeka koncert na koji je obećao doći i sam ministar Orepić, vjerojatno će biti prisutne i kamere…

Da sam htjela brojne kamere, onda ne bih svirala, popela bih se na pozornicu i skinula se gola. Svatko tko se bavi stvaralačkim radom bi svakako htio priznanje, ja bih voljela da to priznanje proizlazi iz glazbe koju radim, a ne zbog skandala. Ova vrsta publiciteta nije ugodna niti poželjna, pa se nadam da će uskoro proći.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.