Bauk i Glavašević "trolali" rad Sabora

Vijesti 07. pro 201611:19 > 11:22
N1

Zastupnici SDP-a Arsen Bauk i Bojan Glavašević "trolali" su rad Sabora, nastojeći zadržati pozornost kamera što dulje na njihovoj klupi.

Ispred sebe su, naime, stavili natpis: “Sramota U Jasenovcu”, u znak protesta protiv postavljanja ploče u tom gradu na kojoj piše “Za dom spremni”.

Monotonim glasom čitali su iz materijala za sjednicu, na kojoj se raspravljalo o postavljanju infrastrukture za korištenje energije iz obnovljivih izvora.

“Ja nemam vremena gledati gore (na sat), pa me slobodno prekinite!”, poručio je Bauk predsjedavajućem Sabora, Željku Reineru.

Nakon toga se za riječ javio Bojan Glavašević.

“Ja ću nastaviti gdje je kolega Bauk stao, nadam se možda mrvicu izražajnije zbog kolega sa strane”, kazao je Bojan Glavašević.

Nakon što je dvojac iscrpio vrijeme za sudjelovanje u raspravi, Reiner im je poručio da nisu napravili povredu poslovnika, ali i da nije siguran pridonosi li takav način prenošenja njihove poruke – dignitetu Sabora.

N1

Ranije je SDP zatražio stanku jer je nepoznati počinitelj uništio je izložbu “Vukovar – Ubijanje jednog grada”, koju je u Novom Sadu povodom 25. obljetnice pada grada postavila organizacija za ljudska prava Žene u crnom u suradnji s aktivističkom umjetničkom trupom Artklinika. Bauk je tom prilikom citirao autora izložbe fotografa Srđana Veljovića kazao je, naveo je Bauk, da ga uništavanje nije iznenadilo.

“‘Kako sam imao određeni strah da će izložba završiti ovako, postoji strah da će moja i tuđa djeca doći u situaciju da se takvo nešto ponovi’, kazao je aludirajući na razaranje Vukovara. Opet nasuprot tome postoji paradoks da s teritorija za koji se moja generacija, citat, tako zdušno klala, svi žele otići. Ta energija u nedosanjanim teritorijama je dovela do toga da 25 godina kasnije ljudi ne žele živjeti na ovim prostorima”, navodio je Bauk, a onda iskazao poruku za osobe koje mu prijete putem interneta. Više o tome čitajte OVDJE.

Hrvatski sabor, podsjetimo, nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu zakona o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva kojim se želi povećati udjel prometa koji ne djeluje štetno na okoliš u ukupnom prometu, a kojim se također hrvatsko zakonodavstvo usklađuje sa zakonodavstvom Europske unije. Tim zakonom žele se stvoriti preduvjeti za korištenje alternativnih energenata u prometu odnosno povećati udjel prometa koji ne djeluje štetno na okoliš u ukupnom prometu, smanjiti štetan utjecaja prometa na okoliš, te smanjiti ovisnost o korištenju nafte. Prijedlogom zakonom se određuju mjere poticanja i razvoja infrastrukture za alternativna goriva, te utvrđuju minimalni zahtjeva za izgradnju takve infrastrukture, uključujući mjesta za punjenje električnih vozila i mjesta za opskrbu prirodnim plinom i vodikom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.