Učenici se nisu proslavili, znate li riješiti PISA-in test?

Vijesti 07. pro 201614:22 > 14:29
oecd.org

PISA istraživanje pokazalo je da su rezultati hrvatskih petnaestogodišnjaka ispodprosječni u kategoriji pripreme učenika za nastavak školovanja i proces rada.

Istraživanje PISA 2015 u Hrvatskoj je u ožujku i travnju 2015. proveo Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), a njegove je rezultate predstavila u utorak u Zagrebu nacionalna voditeljica PISA istraživanja u Hrvatskoj Michelle Braš Roth koja je istaknula da se ”moramo zabrinuti kako će se učenici dalje snalaziti u životu”.

Dodala je da ovi rezultati ne znače da naši petnaestogodišnjaci nemaju znanja nego da jednostavno svoja znanja ne znaju primijeniti u praksi.

PISA-in test nije klasično ispitivanje naučenog gradiva već je to ispitivanje o tome jesu li učenici stekli vještine i sposobnosti za aktivno sudjelovanje u današnjem društvu.

Na web stranicama PISA-e moguće je pronaći neka od pitanja s kojima su se neki od naših školaraca morali suočiti. Test obuhvaća tri osnovna područja procjene: čitalačku, matematičku i prirodoslovnu pismenost.

Ako vas zanima kako izgledaju pitanja na koja su učenici morali odgovoriti možete ih pronaći OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.