"Da smo u normalnoj državi Varga bi sam dao ostavku"

Vijesti 15. pro 201422:30 > 22:37
N1

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek gostovala je u Dnevniku u 22 gdje je komentirala odlazak ministra Siniše Varge na skijanje sa službenim automobilom.

“Ja se slažem da oni imaju pravo na službeni auto 24 sata, ali se ne mogu složiti da on u ta 24 sata ode malo na more ili skijanje. To je pitanje moralne odgovornosti. Premijer kaže da će donijeti pravilnik kako bi se netko trebao ponašati. Ako je to dozvoljeno, moramo li stvarno donositi pravilnik? Srećom pa nije dobio avion. To je nedopustivo”.

“Sve vlade bi trebale voditi računa o građanima koje su birali. Trebale bi voditi računa da u ovim vrlo turbulentim vremenima kada krpamo kraj s krajem, kada ljudi rade bez plaće, ovakvo ponašanje kada ni ne znamo odgovore nije dopustivo. Je li bio i službeni šofer s njim? Tko je platio benzin, dnevnice? Žele li oni pokazati neosjetljivost? Dijele li sudbinu naroda? Ne dijele”.

Avberšek je komentirala koje iduće korake očekuje od ministra Varge.

“Ja više očekujem od premijera. On je taj koji bira ministre. On je glavni i odgovorni čovjek i to se nije smjelo dogoditi. Nema tjedna kad neka aferica ne izađe, a ovo više nije afera nego nešto konretno. Da se to u bilo kojoj europskoj zemlji dogodi, ne bi njemu trebao premijer da da ostavku nego bi je sam dao”, zaključila je Avberšak.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi ranije je izjavila kako građani imaju sreće što ministar Varga na raspolaganju nema službeni avion, jer bi njime vjerojatno otišao na Havaje.

“Građani imaju sreće što se nije više novca potrošilo iz proračuna. Da je imao na raspolaganju službeni avion, vjerojatno bismo čuli da je na Havajima”, rekla je Avberšek komentirajući odlazak na skijanje ministra zdravlja Siniše Varge službenim automobilom.