Keleminec priveden ispred SDP-a zbog uzvikivanja "Za dom!"

Vijesti 17. pro 201612:47 > 12:52
SNV

Povorka od pedesetak pravaša na čijem je čelu bio Dražen Keleminec došla je iza 12 sati pred prazne prostorije SDP-a na Iblerovom trgu da bi prosvjedovala protiv uklanjanja ploče u Jasenovcu, na kojoj piše ustaški pozdrav "Za dom spremni". Nakon je i sam salutirao ustaškim pozdravom, Keleminec je priveden. Skup su održali i ispred SNV-a.

Keleminec je sa svojim pristašama došao ispred zgrade SDP-a i obratio se “drugovima Bernardiću i Milanoviću”.

“Gdje ste bili ’91.? U mišjim rupama jer ste bili protiv Hrvatske, jer ste bili peta kolona. Danas želite zabraniti ZDS, a ne bunite se protiv četničkih spomenika. Milijune dajete izrodima poput Documente i Pupovcu”, izvikivao je, a govor je završio uzvikom “Za dom!”, na što su njegove pristaše odgovarale: “Spremni!”

Nakon trećeg pozdrava, piše Index, okružila ga je policija, a on je počeo vikati: “Ljudi mene su uhitili!”, na što su mu prosvjednici vikali: “Dražene nemoj ići!”

Nekoliko minuta kasnije privedena je još jedna starija osoba zbog vrijeđanja policajca. Naime, nakon što je Keleminac uhićen, vrijeđao je policajce. U konačnici je uhićeno najmanje pet osoba, navodi portal.

Incident je komentirala SDP-ova Karolina Leaković.

ZDS i ispred SNV-a

Ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća također je održan skup ekstremnih desničara, među kojima je bio i glumac Božidar Alić. Kako nam kažu svjedoci ispred SNV-a, i prosvjednici ispred SNV-a su izvikivali “Za dom spremni!”, međutim, nema potvrde da je došlo do uhićenja. Uzvikivali su i da su Novosti, tjednik SNV-a, četničke.

Keleminec je, podsjetimo, čelnik A-HSP-a, otvoreno proustaške stranke, iz koje dolazi i Vlado Turudić, koji je policiji priznao da je ubio umirovljenika Đorđija Burića, kazavši da mu je zamjerio što je Burić bio, kako on kaže, “stara komunjara” te Crnogorac porijeklom.

Čitateljica N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.