Obišli smo novi Mesićev ured: Gdje čeljad nije bijesna…

Vijesti 28. pro 201610:08 > 10:09
N1

Bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić tijekom sljedećih nekoliko dana mora napustiti svoj ured u Grškovićevoj 13 u Zagrebu, nakon nedavne odluke Ustavnog suda.

Iseljavanje Mesića iz njegovog, sada već bivšeg ureda, počelo je još jučer, a očekuje se kako će biti dovršeno tijekom sljedećih nekoliko dana. Koliko god ova ‘deložacija’ možda bila neugodna za Mesića, bivši predsjednik neće biti ‘beskućnik’ jer novi ured za njega je već spreman i stavljen mu je na raspolaganje.

Ovu gestu prema bivšem predsjedniku napravio je Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske koji je Mesiću ponudio ured u prostorijama njegove udruge.

”Ponudili smo ono što imamo. Kad smo čuli da je Ustavni sud donio odluku kakvu je donio i da će Mesić morati napustiti prostor u kojem je dosad bio, mi smo mu kao počasnom predsjedniku, ponudili prostor ovdje tako da nastavi svoj rad. On je to prihvatio i mislim da će tijekom tjedna ili sljedeći tjedan doseliti ovdje”, rekao je Habulin za N1 kazavši kako je Mesić njegovu ponudu i prihvatio.

N1

Habulin nije želio komentirati odluku Ustavnog suda i Sabora zbog kojih je Mesić ostao bez ureda u Grškovićevoj, ali ponosno pokazuje ured u koji će Mesić useliti. Naglašava kako će u njemu biti mjesta i za tajnicu bivšeg predsjendika.

”Korektno je da, ako je ikako moguće, i nju zadržati tako da ona može u jednom momentu otići u zasluženu mirovinu”, rekao je Habulin.

Upitan kako će se ured financirati Habulin kaže da ih jedan ured više ili manje neće i spasiti ni upropastiti te dodaje da tamo ”gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna”.

”Što se financiranja tiče javljamo se na natječaje ministarstava gdje mi prema karakteru naše udruge i saveza pripadamo”, govori Habulin i kaže kako se veseli suradnji s bivšim predsjednikom na pitanjima od zajedničkog interesa.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.