Psihijatar uvrijedio branitelje na Facebooku pa dao ostavku

Vijesti 16. pro 201417:59 > 18:01
Cropix/Goran Mehkek

Voditelj Odsjeka za psihijatriju važardinske Opće bolnice, mr.sc.Nenad Horvat, podnio je u utorak ostavku nakon što je njegov komentar na Facebooku razljutio branitelje koji već više od mjesec dana prosvjeduju ispred Ministarstva u Savskoj.

Horvat je na svom Facebook profilu podijelio članak o prosvjednoj povorci koju su branitelji održali 10. prosinca u Zagrebu, a uz članak je napisao: “Domoljublje na četiri kotača… s pogonom na klerofašizam.”

Svojim je statusom izazvao bijes braniteljskih udruga i branitelja koji su zatražili njegovu smjenu, a sve je završilo njegovom ostavkom.

“Žalim iskreno zbog svojeg nepormišljenog i neprimjerenog nastupa u javnosti i ispričavam se svima koje sam uznemirio, posebno svom poslodavcu kojem sam time nanio štetu. Iz moralnih razloga podnio sam zato ostavku”, kazao je za Varaždinske vijesti dr. Horvat.

Da je podnio ostavku potvrdio je sanacijski upravitelj bolnice Mladen Smoljanec. “Gospodin Horvat s današnjim danom razriješen je dužnosti voditelja odsjeka jer je iznio svoja stajališta o braniteljima koja nisu umjerena ni dobrodošla”, kazao je.