HKS potpisao ugovore s nizom bolnica i drugih ustanova

Vijesti 04. sij 201716:08 > 16:26
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ i Hrvatsko katoličko sveučilište potpisali su nedavno sporazum o suradnji, bez iznošenja detalja što ona podrazumijeva.

Na stanicama Klinike osvanulo je tek kratka obavijest u kojoj stoji kako je ”ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ prof. dr. sc. Alemka Markotić i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić potpisali su Sporazum o suradnji kojim su sporazumne strane suglasne da će surađivati u području znanstveno-istraživačke i stručne djelatnosti te u provođenju preddiplomske, diplomske i poslijediplomske nastave i edukacije studenata u Klinici kao nastavnoj bazi HKS-a kao i ostalim oblicima suradnje.”

Od obiju institucija zatražili smo dodatno, detaljnije pojašnjenje o značenju ovog sporazuma, a odgovor nam je stigao od Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

”Hrvatsko katoličko sveučilište kao visokoobrazovna, znanstvena i nastavna ustanova u svom desetogodišnjem postojanju potpisala je brojne sporazume o suradnji s mnogim domaćim i inozemnim sveučilištima među kojima ističemo Sveučilište u Padovi, Sveučilište Paris-Sorbonne, sa svim hrvatskim Sveučilištima, Institutom Ruđer Bošković, Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar, Hrvatskim Institutom za povijest, Staroslavenskim institutom i drugim. Pokretanjem studija sestrinstva na Hrvatskom katoličkom sveučilištu na preddiplomskoj i diplomskoj sveučilišnoj razini u svrhu suradnje u području znanstveno–istraživačke i stručne djelatnosti te u provođenju preddiplomske, diplomske, poslijediplomske nastave i edukacije studenata potpisani su sporazumi s KBC „Sestara Milosrdnica“, KB „Sveti Duh“, KB „Dubrava“, Psihijatrijskom bolnicom „Sveti Ivan“, Nastavnim zavodom „Dr. Andrija Štampar“ i mnogim drugima. Svi sporazumi o suradnji dostupni su na službenoj stranici Sveučilišta. (http://www.unicath.hr/popis-potpisanih-sporazuma-o-suradnji).

Posljednji sporazum potpisan je s Klinikom za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ 22. prosinca 2016. godine u kojem su sporazumne strane dogovorile suradnje u području znanstveno–nastavne, znanstveno-istraživačke i stručne suradnje; zatim stvaranja znanstveno–nastavnih uvjeta za izvođenje preddiplomske, diplomske, poslijediplomske nastave i edukacije studenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Klinici kao nastavnoj bazi Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ krovna je institucija za infektivne bolesti u kojoj se odvija nastava za studente medicine, stomatologije i studije sestrinstva. U okviru potpisane suradnje, studenti Odjela za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta obavljat će praksu u radu s bolesnicima s infektivnim bolestima te će djelatnici Klinike biti uključeni u održavanje teoretske nastave”, stoji u priopćenju HKS-a.

Ipak, u priopćenju nismo dobili odgovor na pitanje postoje li financijske klauzule ovog ugovora, odnosno novčane posljedice za jednu ili drugu instituciju, a odgovor Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević još uvijek čekamo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.