Nekorektno je da M. Dalić sudjeluje u bilo kakvim postupcima

Vijesti 08. sij 201708:07 > 08:18
N1

Potpredsjednik SDP-a i saborski zastupnik Peđa Grbin u intervjuu za Večernji list komentirao je najave Vlade o vraćanju Ine u hrvatsko vlasništvo i privatizaciju HEP-a.

“Za mene pravo pitanje nije što napraviti s Inom, već što napraviti da se zaštite interesi i imovina hrvatskih građana. Prijedlog vladajućih, da se otkupi MOL-ov udio u Ini, doista je jedan od mogućih načina upravljanja Inom, međutim nas u SDP-u zanima na temelju čega su vladajući utvrdili da je upravo to jedini ispravan način. To pitanje postavljamo od prvoga dana, a dgovor ne dobivamo”, kazao je Grbin, čiji je SDP protiv toga da se ina “vraća” privatizacijom HEP-a.

“Rekli smo da se ne protivimo povratku Ine u hrvatsko vlasništvo, ali isključivo ako postoje jasni pokazatelji da je to ekonomski opravdano. Kao što sam već rekao, na to pitanje, koje je po meni srž čitave priče o Ini, odgovora vladajućih nema. Nacionalizacija koja je sama sebi svrha nama je potpuno neprihvatljiva”, rekao je.

Ministar Dobrović rekao je za Točku na tjedan N1 televizije da je privatizacija HEP-a radi kupnje Ine ideja potpredsjednice Martine Dalić. S obzirom na to da joj je suprug član uprave Ine, mnogi to smatraju spornim.

“Gospođa Dalić nalazi se u vrlo nezgodnoj situaciji i mislim da je vrlo nekorektno da sudjeluje u bilo kakvim postupcima vezanim za Inu dok god Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ne zauzme stav”, rekao je potpredsjednik SDP-a za Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.