44. Zimska likovna kolonija za djecu u Karlovcu

Vijesti 13. sij 201719:51 > 19:51
ZILIK Facebook

Nakon vrlo uspješne realizacije prošlogodišnjeg ZILIK-a, na kojem su umjetnici mlađe i srednje generacije putem maštovitih likovnih radionica oplemenili živote djece bez adekvatne roditeljske skrbi, s istom namjerom i još kreativnijim programom nastavlja i ove godine!

44. ZILIK počinje u ponedjeljak 16. siječnja 2017. i to Malim ZILIK-om koji se otvara likovnom radionicom dubrovačke akademske slikarice Mercedes Bratoš na temu “Stablo želja”, dok će svečano otvorenje 44. ZILIK-a obilježiti izložba slika Marijane Richter.

U utorak 17. siječnja će mlada akademska umjetnica Natalia Borčić koja dolazi s predivnog Visa održati radionicu pod nazivom “Tvornica igračaka Djeda Božićnjaka”.

Srijedu jer rezervirana za poznatog karikaturista NIKA TITANIKA koji je pripremio osebujnu radionicu pod nazivom “Mala škola geg i portretne karikature i crtanja smiješnih babetina poput Štefice Jambriščak, njenog muža Jože i pokojeg političara”.

Radionice će se održavati od ponedjeljka do petka svaki dan od 10 do 12 sati i od 15 do 17 izuzev petka 20. siječnja kada će biti održana samo prijepodnevna radionica.

Kao što već sigurno znate, ZILIK (Zimska likovna kolonija) predstavlja jedinstven spoj umjetnosti i humanosti kroz rad akademskih umjetnika koji tjedan dana svake godine u siječnju provode s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi kako bi oplemenili njihov život uspostavljanjem pozitivnog odnosa prema umjetnosti čime djeca proširuju vlastite obzore, obogaćuju iskustva i spoznaje, razvijajući slobodu mašte i izražavanje doživljenog, što znatno pridonosi stvaranju pozitivnog odnosa prema vanjskom okruženju.

Više informacija o ZILIK-u možete saznati na njihovim Facebook stranicama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.