Bernardić: SDP će zaustaviti prodaju HEP-a

Vijesti 14. sij 201708:05 > 08:09
N1

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, u intervjuu Večernjem listu, komentirao je otkup dionica Ine te kazao kako SDP neće dozvoliti prodaju HEP-a.

“Jedna od mojih prvih odluka kao predsjednika SDP-a bila je da odemo u rafineriju u Sisak, nađemo se s predstavnicima sindikata i upozorimo da se proizvodnja i radnici moraju zaštititi. Kad je premijer najavio da će Vlada otkupiti Inu, to smo podržali jer mislimo da je dobro da vratimo hrvatsku energetsku neovisnost. Ako nismo u stanju kao drugi najveći dioničar upravljati Inom, onda je dobro da Inu vratimo u hrvatske ruke”, kazao je Bernardić te se okrenuo HEP-u:

“Nakon toga je uslijedilo petljanje i priča da će se za kupnju Ine prodavati HEP. Struja je kao i voda, struju se ne prodaje. O njoj ovise umirovljenici, bolnice, škole, gospodarstvo… HEP ima golem potencijal za razvoj, pogotovo kad su posrijedi obnovljivi izvori energije. Dionicu budućnosti ne prodajete, nego je jačate i tek ojačanu stavljate u poziciju da Hrvatska od HEP-a ima puno više koristi nego sada. To što Vlada radi je sumnjivo, posebno zato što je, kad su HDZ i privatizacija u istoj rečenici, okus još uvijek gorak. Uvije su afere, Sanader, Hernadi, afera Konzultantica, privatizacija 90-ih… Dužni smo biti oprezni i držati ih na oku. Ne podržavamo privatizaciju HEP-a da bi se kupila Ina”, rekao je Bernardić Večernjem listu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.