Petin: 'Dobra je odluka da smo bili dio Narodne koalicije'

Vijesti 14. sij 201711:03 > 11:16
N1

Potpredsjednica HSS-a Ana-Marija Petin uoči današnje izborne skupštine izjavila je da očekuje kako će sve proći u mirnom tonu, te dodala kako očekuje odlične rezultate na lokalnim izborima.

“HSS ima 5 mandata u Hrvatskom saboru, to nismo dugo imali. Što se tiče konstantnog spominjanja da smo izabrali ‘gubitnički tabor’, situacija je vrlo lako mogla biti i obrnuta. Mi kao vrh stranke imali smo samo nekoliko mjeseci za spremit se za izvanredne parlamentarne izbore. Dobra je odluka da smo išli s Narodnom koalicijom na izvanredne parlamentne izbore”, kazala je.

“Mi smo jasno pokazali u Saboru da smo oporbena stranka. Dali smo podršku gospodinu Plenkoviću da požuri formirati Vladu. Svi smo znali kako će završiti pregovori s Mostom. Jednostavno, nismo htjeli uvući Hrvatsku i građane u krizu od nekoliko mjeseci”, dodala je.

“Mi smo na lokalnoj razini vrlo jaki i organizirani. Očekujemo odlične rezultate na lokalnim izborima”, komentirala je nadolazeće lokalne izbore.

Upitana kako komentira optužbe neistomišljenika Kreše Beljaka koji su uputili otvoreno pismo članstvu strane da se usprotive aktualnom predsjedniku i jedinom kandidatu za tu funkciju, Petin je odgovorila: “Suspenzije su nastupile puno prije najave Skupštine. Kandidacijski postupak je bio otvoren, članovi su se mogli javiti”.

Podsjetimo, na HSS-ovoj izbornoj skupštini očekuje se nazočnost 1000 članova stranke, od čega 810 izaslanika koji će birati novo vodstvo stranke – predsjednika i središnja stranačka tijela, najavljuju iz HSS-a. Neka će se stranačka tijela birati tajno, a neka javno, sukladno Statutu i Poslovniku stranke o radu Glavne skupštine, izjavio glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.