Maras Plenkoviću: Nemojte oko HEP-a glumiti Sanadera

Vijesti 17. sij 201710:35 > 10:41
Patrik Macek/PIXSELL

Na Badnjak ste ad hoc odlučili kupiti Inu, što je pozdravljeno, ali i primljeno sa skepsom, kazao je Gordan Maras (SDP) premijeru na aktualnom satu. Budući da je HEP kompanija koja je ostvarila dobit od dvije milijarde u 2015., što znači da će Vlada, potencijalno i strancima, pokloniti nekome na godišnjoj razini 500 milijuna kuna.

“Mogli ste prodati i NP Krku i Brijune i Hrvatske autoceste, to je ono što vi radite”, rekao je. “Građani žele referendum, ne žele ovakvu privatizaciju HEP-a, ali vi želite. Niste to željeli u kampanji, a sad želite”, kazao je također, pa postavio pitanje: “Koliko vrijedi mađarski udio u Ini, a koliko 25 posto HEP-a? Ili je ovo, kako bi Sanader rekao, još jedna große Spiele.”

Plenković kaže da se ne sjeća njegovih apela da je IPO HEP-a grozan, dok je Maras bio ministar u Kukuriku vladi.

“To je kompanija atraktivna za institucionlne ulagače. Govoriti javno o cijeni dionica – znate i sami – to nije osobito mudro i to se ne radi”, kazao je Plenković, dodajući da vjeruje u Vladu, Sabor i stranke koje ih vode da će napraviti u najboljem nacinalnom interesu. Pozvao je Marasa da dâ prijedlog kako otkupiti Inu i zadržati 100 posto

“Vjerovao je i Sanader u HDZ i vidite kako je završio”, kazao je Maras, navodeći da je HDZ dva puta pao na tome – i na Sanaderu i na Karamarku. Zašto bi građani vjerovali da će ova prodaja biti transparentna, pitao je Maras.

“Zato što ste vi dobar dečko iz Zagreba?”, pitao je, dodajući da će SDP tražiti referendum.

“Nemojte oko ovoga glumiti Sanadera”, kazao je.

Tijek aktualnog sata pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.