Studentica prisilila HT da digne cijenu satnice u SC-u

Vijesti 23. sij 201712:36 > 12:39
YouTube

Nakon što je HT objavio natječaj za studentski rad i za njega namijenio satnicu od 16 kuna, jedna studentica se pobunila na društvenim mrežama i tako izborila podizanje cijene studentskog rada.

Da ‘žuganje’ na društvenim mrežama može proizvesti i pozitivan efekt, pokazala je nedavno studentica Filozofskog fakulteta u Splitu Marija Pavić, nakon čije su mini “online revolucije” administratori Hrvatskog Telekoma obećali ispraviti očitu nepravdu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ova tvrtka traži 25 studenata za rad u Splitu, za mjesto agenta tehničke podrške, uz početnu satnicu od 16 kuna, iako je na web – stranicama Studentskog centra jasno objavljeno kako je za administrativni posao, ali i rad u telefonskoj centrali preporučena nešto viša cijena, za sat vremena 18 kuna.

Isprovocirana Marija, iako sama nije i nema plan prijaviti se za ovaj posao, kritizirala je tvrtku na njihovim Facebook stranicama i čini se uspjela u naumu.

“Marija, zaprimili smo povratnu informaciju i potvrđeno je kako će se minimalna satnica mijenjati na 18 kuna. Informacije će se ubrzo ažurirati i na stranicama SC-a”, poručili su joj iz HT-a, iako to još ni nakon nekoliko dana u oglasu nije ispravljeno.

“Sretna sam što će zahvaljujući mojim “klapanjem” po Facebooku svaki splitski student koji bude radio na tom poslu dobiti povišenje minimalca za 2 kune. To definitivno jest nešto, ali isto tako i dalje nije zadovoljavajuće. Zapravo nekako sam ravnodušna prema raspletu situacije s minimalnom studentskom satnicom jer to je i dalje premalo za jednu bogatu kompaniju, rekla bih i ponižavajuće”, kazala je Marija za Slobodnu Dalmaciju, koja se nekoliko godina i na Sveučilištu kao volonter bavila aktivizmom, a danas uz studiranje radi dva studentska posla.

 “Unaprijed znam da će biti onih koji će se javiti kako bi kazali da se mi studenti nemamo pravo buniti jer u državu s toliko nezaposlenih ipak imamo priliku nešto zaraditi, no ako je nezaposlenima loše, to ne znači da bi se mladi trebali zadovoljiti sa svim što im se ponudi. Treba se pobuniti i boriti za sebe, a to je ono što studenti zaboravljaju, integrirajući se u hrvatsku stvarnost odraslih nezadovoljnika koji šute”, zaključuje Marija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.