Vlada dodatno smanjila pristojbe na osobne dokumente

Vijesti 28. sij 201708:35 > 08:40
Patrik Macek/PIXSELL

Sa sjednice Vlade objavljena je vijest da će pristojbe za izradu osobnih dokumenata pojeftiniti za 30 posto, no ispostavilo se da ta informacija nije bila sasvim precizna. Naime, vijesti su još bolje!

Vlada je preko noći na svoje internetske stranice postavila novu verziju Uredbe o tarifi upravne pristojbe, po kojoj će se, primjerice, za izradu putovnice, umjesto dosadašnjih 70, plaćati taksa od 35, a ne od 50 kuna, kako je bilo navedeno u prijedlogu priloženom u materijalu uz sjednicu. Za putovnicu u žurnom postupku platit ćete 140, a ne 200 kuna biljega, za izradu uvjeta za turističku agenciju 350, umjesto 500 kuna.

I brojne druge pristojbe smanjene su između 30 i 80 posto.

Iz Banskih dvora objašnjavaju kako je kriva verzija uredbe na njihovu službenu stranicu postavljena greškom, odnosno da im je iz Ministarstva financija poslana verzija koja nije trebala biti konačna. Tvrde da su ministri digli ruku za zadnju objavljenu verziju te da nije bilo nužno održati novu sjednicu Vlade da bi se uredba promijenila.

Ostaje ipak nejasno zašto je ministar financija Zdravko Marić na sjednici pročitao obrazloženje po kojem se sve pristojbe koje su prihod državnog proračuna smanjuju u jednakom postotku – za 30 posto, piše Večernji list

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.