Greškom Tolušića bit će direktor Hrvatskih šuma samo 1 dan?

Vijesti 31. sij 201707:40 > 07:44
Sanjin Strukic/PIXSELL

Greškom ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, Krešimir Žagar je ostao bez mjesta gradonačelnika Našica, a mogao bi ostati i bez pozicije direktora Hrvatskih šuma.

Gradonačelnik Našica Krešimir Žagar podnio je ostavku i ostavio plaću od 12.590 kuna kako bi od ponedjeljka krenuo s novim poslom.

Naime, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ga je imenovao direktorom Hrvatskih šuma. Međutim, Žagar je u petak postao direktorom, a u ponedjeljak je već smijenjen, pišu 24sata. I to zbog Tolušića.

Prema zakonu o sprečavanju sukoba interesa, niti jedan dužnosnik, pa ni gradonačelnik Žagar, ne smije godinu dana nakon prestanka obnašanja dužnosti biti u upravi bilo koje tvrtke.

“Pokrenut ćemo postupak o tom slučaju”, priopćili su iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Ministarstvo poljoprivrede tvrdi kako je Žagar imenovan privremeno, na šest mjeseci, te da su poslali dopis povjerenstvu za provjeru može li biti predsjednik uprave.

 Iz Ministarstva poljoprivrede odgovaraju da je Žagar imenovan privremeno, na šest mjeseci, te da su poslali dopis povjerenstvu za provjeru može li biti predsjednik uprave.

24 sata neslužbeno doznaju da će Žagaru biti pronađeno drugo mjesto u Šumama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.