Maras i Šimić ponovno se "pokačili" na sjednici MIP-a

Vijesti 02. velj 201715:12 > 15:21
N1

Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) danas je odlučivalo o skidanju imuniteta Mostovom Nikoli Grmoji zbog privatne tužbe SDP-ovog Ranka Ostojića. MIP je nastavio praksu da se uobičajenu praksu da se zastupnicima ne skida imunitet zbog privatnih tužbi, no došlo je do verbalnog sukoba između Gordana Marasa (SDP) i Miroslava Šimića (Most).

Gordan Maras je kazao da podržava praksu, ali je imao i jednu napomenu.

“Mi ovdje često vodimo rasprave o tome što se ne bi smjelo. Imamo primjer gdje jedan zastupnik (Grmoja) neopravdano proziva drugoga (Ostojić) zbog praćenja kojeg sigurno nije bilo i to će se pokazati. Bez obzira na neosnovanost svojih navoda Grmoja je optužio Ostojića da ga je pratio u vrijeme predizborne kampanje. Ali evo, zaštitit ćemo i Nikolu od njegovih neosnovanih sumnji”, kazao je Maras te dodao kako će jednog dana Grmoja ipak odgovarati na sudu, navjerojatnije nakon isteka mandata.

Njegove riječi nisu najbolje “prisjele” Miroslavu Šimiću, inače predsjedniku Kluba zastupnika Mosta.

“Maras se u klasičnom obliku izlaganja još jednom ne drži teme, nego nam drži polupolitičke govore. Slažem se da ne treba prekidati praksu, ali ne da bismo, kako Maras kaže, zaštitili Nikolu, nego zato što je riječ o jednoj dobroj praksi za rad Sabora i saborskih zastupnika”, rekao je Šimić te komentirao sam slučaj Ostojića i Grmoje.

“Ako se ulazi u meritum, Ostojić je već izgubio jedan sličan spor. Ono što očekujem je da će i izgubiti ovaj. S obzirom da je Maras sukladno svom uobičajnom ponašanju prekršio pravila, dopuštam i ja sebi isto.”

Takve izjave razljutile su Marasa koji je tražio od predsjednika MIP-a da urgira i upozori Šimića da nije on ta osoba koja određuje kakva su pravila i kako se smije ponašati:

“Ja poštujem postulate Hrvatskog sabora, doduše ne poštujem ovaj “metkovićki poslovnik”, koji govori što u Mostu misle i da se tako treba ponašati u Saboru. Metkovski poslovnik ne vrijedi za Marasa.”

Tada je odlučio reagirati i predsjednika MIP-a, zaustaviti “dvoboj” Između Marasa i Šimića te prijeći na drugu točku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.