Šprlje za TNT: Rušimo arbitražu – arbitar u sukobu interesa

Vijesti 04. velj 201715:06 > 15:12
N1

Ne(rado) ide političar u vojnike, zaključak je ovotjedne rasprave o ponovnom uvođenju obveznog vojnog roka u Hrvatskoj. Tijekom javne debate se, naime, otkrilo kako je dobar dio političara iz vrha države - između ostalih i premijer Plenković, predsjednik Sabora Petrov te šef oporbe Bernardić - na različite način izbjeglo služenje vojnog roka.

O razlozima PRO i KONTRA ponovnog uvođenja vojnog roka Nataša Božić Šarić razgovarat će s vojnim analitičarima, a doznat ćemo i kolika je to dioptrija bila prepreka ministru pravosuđa Anti Šprlji da odsluži vojsku.

Ante Šprlje je gost Intervjua tjedna TNT-a u kojem otkriva – ima li Dinko Cvitan njegovu potporu za ostanak na čelu DORH-a, ali i koji je glavni argument Hrvatske u rušenju odluke o arbitraži. Za TNT potvrđuje: glavni je adut Hrvatske u rušenju arbitraže tvrdnja da je jedan od arbitara bio u sukobu interesa!

O stanju u pravosuđu osim s ministrom, razgovaramo i s Marinom Mrčelom, sucem Vrhovnog suda i čelnikom GREKO-a krovne europske organizacije protiv korupcije.

Gost TNT-a bit će i bivši ministar kulture, HDZ-ov Zlatko Hasanbegović.

Emisija Točka na tjedan emitira se svake nedjelju s početkom u devet sati. Možete je pratiti na OVOM linku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.