Hribara treba smijenti, DORH neka utvrdi odgovornost Obuljen

Vijesti 05. velj 201711:37 > 11:45
Marko Prpic/PIXSELL

Gostujući u Točki na tjedan povjesničar, bivši ministar kulture i HDZ-ov zastupnik, Zlatko Hasanbegović komentirao je negativan nalaz državne revizije o radu HAVC-a.

Državni ured za reviziju dao je nepovoljno mišljenje o radu Hrvatskog audiovizualnog centra u 2015. godinu, a na svojim internetskim stranicama objavio je cjelovito izvješće o obavljenoj reviziji u HAVC-u, kojom su obuhvaćeni financijski izvještaji i poslovanje.

 U reviziji se navodi kako je tijekom 2015. ravnatelj Hrvoje Hribar raspolagao sredstvima na temelju zaključenih ugovora, u iznosima iznad 50.000 kuna, bez odluke Upravnog odbora, a za iznose iznad 200.000 kuna bez suglasnosti osnivača, Ministarstva kulture, te da Upravni odbor Centra nije odlučivao o Financijskom planu i godišnjem obračunu za tu godinu, što nije u skladu s odredbama Zakona i Statuta.

“To je karika koja je nedostjalaa, sve je jasno. Hribar mora biti smijenjenm a DORH podnijeti sve istrage. Ovo je vrsta moralne zadovoljštine koju sam doživio jer je državna revizija potrvdila sve što sam govorio”, komentirao je Hasanbegović.

Na pitanje što bi trebala učiniti ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, odgovara.”Siguran sam da će postupiti na jedini odgovoran način – smjena Hribara”.

Bivši ministar je mišljenja da se treba istražiti odgovornost svih iz upravnog odbora HAVC-a, pa i Obuljen: “Odgovornost svih aktera i upravnog odbora HAVC-a mora biti istražena.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.