Poruka Trumpu: Zašto je Hrvatska najbolja nakon SAD-a?

Vijesti 09. velj 201715:51 > 15:56
YouTube

Popularni hrvatski satirički kolektiv News Bar poslao je video poruku američkom predsjedniku Donaldu Trumpu kako Hrvatska zaslužuje biti 'i druga i treća zemlja svijeta nakon SAD-a'

Nakon što su komičari i satiričari Siniša Mareković, Ivan Šarić i Vedran Tomca objavili duhovito smontiran video u kojem se Donaldu Trumpu redom objašnjavaju sve pozitivne stvari o Hrvatskoj, naglašavajući kako je Amerika prva, a Hrvatska treća najbolja država na svijet, u ovu globalnu zezanciju uključila se i ekipa News Bara.

Naime, popularni hrvatski satirički kolektiv News Bar smatra kako Hrvatska zaslužuje ‘i drugo i treće mjesto’. Naveli su kako je činjenica da je Hrvatska jedina zemlja svijeta koja je pobijedila u svim ratovima, dodavši da je možda ipak riječ o ‘alternativnoj činjenici’.

Podsjetili su američkog predsjednika kako Hrvatska već ima zid koji je obranio Europu od europskih meksikanaca – Turaka, te da Lijepa naša, za razliku od drugih europskih zemalja, nikada nije kolonizirala ostatak svijeta. ‘Ne treba nam, mi imamo najbolju slobodu’, kaže narativ videa.

“Hrvatska je toliko lijepa. Da je djevojka, poželjeli biste izlaziti s njom”, poručuje video.

Video ukazuje na to kako se u Hrvatskoj nalazi Kraljev grudobran, najpoželjniji dio Westerosa.

Narativ zatim navodi kako je Dubrovnik prva država koja je priznala SAD 1776. godine, ali i ističu kako bi se Trumpu svidjelo ‘ličko rukovanje’, kao i to što hrvatska zastava ima jako mnogo životinja, a i susjedna zemlja nam je Slovenija.

 Podsjetimo, ranije je ekipa sastavljena od prekaljenih komičara i satiričara, Siniše Marekovića, Ivana Šarića i Vedrana Tomca poslala američkom predsjedniku Donaldu Trumpu poruku u kojoj mu objašnjavaju zašto je Hrvatska toliko dobra, da bi ju trebao staviti ”na treće mjesto”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.