DORH traži skidanje imuniteta Tomislavu Sauchi

Vijesti 09. velj 201723:32 > 23:39
Patrik Macek/PIXSELL

Vezano za nalaz Državne revizije o sumnjivim isplatama u vladi Zorana Milanovića u 2015., prema informacijama do kojih je došao N1, DORH je zatražio ukidanje imuniteta Tomislavu Sauchi, tadašnjem predstojniku ureda vlade.

Kako neslužbeno doznajemo, zahtjev DORH-a, kojim se traži skidanje imuniteta SDP-ovom saborskom zastupniku Tomislavu Sauchi, u četvrtak je stigao u Hrvatski sabor te je taj dokument predsjednik Sabora Božo Petrov proslijedio predsjedniku Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarku Tušeku.

Zahtjev za skidanje imuniteta Sauchi povezan je s sumnjivim isplatama dnevnica za tri bivša Milanovićeva savjetnika, a što je otkrila Državna revizija.

 Mandatno imunitetno povjerenstvo tražit će skidanje imuniteta Sauchi.

Podsjetimo, nalaz Državne revizije o radu Vlade u 2015., posljednjoj godini mandata Zorana Milanovića je otkrio da je trojici njegovih posebnih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu – isplaćeno oko 500 inozemnih dnevnica u iznosu od 307 tisuća kuna, a za koje nema dokumenata koji bi potvrdili da su i bili na putu.

Neven Budak, bivši Milanovićev posebni savjetnik za znanost, izjavio je da u 2015. godini nije u svojstvu posebnog savjetnika bio niti jedan jedini dan na putu u inozemstvu. Tvrdi da je u četiri godine na toj funkciji bio samo na jednom službenom putu, i to 2014. u Australiju.

“To su ujedno jedine dnevnice, inozemne i domaće, koje sam u četiri godine mandata primio iz Ureda predsjednika Vlade RH. Osim toga, nisam za posao savjetnika tijekom te četiri godine primio nikakav honorar niti bilo kakvu novčanu naknadu ili nagradu”, kazao je Budak prije nekoliko dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.