Milanović o slučaju Lalovac: Vidio sam manipulaciju javnošću

Vijesti 12. velj 201712:48 > 13:12
N1

Bivši predsjednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović u velikom intervjuu za N1 između ostalog je komentirao i slučaj navodnog obiteljskog nasilja u obitelji bivšeg ministra financija Borisa Lalovca.

Upitan je li supruga Borisa Lalovca, Tončika prijavljivala neku vrstu obiteljskog nasilja i je li došlo do zataškavanja ovog slučaja Milanović je kazao kako dokaza za fizičko nasilje u ovom slučaju zasad nema.

”Tončika Lalovac me zasipala mailovima sredinom prošle godine koji su bili na granici s normalnim. Što sam ja tu mogao? Ništa. Rekao sam Borisu: ”Ne petljajte me u to”. Nikakvo nasilje tu nisam vidio. Vidio sam nevjerojatnu manipulaciju javnošću jednog od onih koji se nazivaju novinarima, a vi biste takve trebali izbacit iz svoje orbite. Vidio sam majku koja je na nekakvim audiosnimkom nečega očito montiranog izvrgnula svog sina od 11 godina, koji je par dana nakon toga trebao krenut u razred, nevjerojatnoj blamaži i duševnoj boli i uopće neću govoriti šta ako je Lalovac.. Ne znam jel’ je. Dok god nema elemenata fizičkog nasilja”, kazao je Milanović.

Istaknuo je kako bez dokaza zasad ne vjeruje ni Lalovcu ni njegovoj supruzi.

‘Brak je jedan gorko – slatki odnos u kojem ima stvari koje su vanjskom svijetu neobjšnjive. Ima i manipulacije. Ja ne vjerujem ni Borisu, ni njoj. Dok god nema čvrstih dokaza za fizičko nasilje ja o tome ne želim razgovarati. Ni u jednom trenutku muškarac nema pravo svoju evolucijsku prednost nad ženom iskoristiti. Šta se događa u emocionalnom svijetu, tko to može suditi. Kad sam čuo za to i kad sam se sjetio da je to dječak od 11 godina, a da je jedna televizija to htjela objaviti. Znam da se taj prilog prodavao tjednima. Pokušavao se plasirati u medije od stane gospođe Lalovac. To ne radiš. Govorim uopćeno, nasilje muškarca nad ženom se ne može opravdati. Ali grube riječi u to ne mogu ulaziti”.

Milanović ističe kako je curenje ovog slučaja u javnost najviše naštetilo sinu Borisa i Tončike Lalovac

”U ovoj zemlji je najlakše iscipelariti političare. Jedva se čeka. Bio sam zgrožen činjenicom da je to netko… To je ljudski talog. Ne govorim gospođi Lalovac, njoj se čudim. Ne radiš to brate. Ne ideš u jedinu TV emisiju u Hrvatskoj koja je spremna to objaviti. To je nemoguće zataškati. Ali objavit tako nešto je u Hrvatskoj očito moguće. Mislim na dijete, dječaka. Ima 11 godina i znam koliko su djeca u tim godinama osjetljiva”, rekao je Milanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.