SDP će podržati Mrak Taritaš u Zagrebu?

Vijesti 15. velj 201719:54 > 19:57
N1

"Svjesni smo da su nužne promjene u Zagrebu i jedino zajednička, ujedinjena opozicija može na ovim izborima polučiti dobar rezultat, ali to znači prije svega zajedništvo i razgovor svih strana, a nikako soliranje i tvrdoglavost. Jedino zajedno možemo napraviti nešto kako bismo gradu osigurali nužne promjene."

Poručio je to u utorak predsjednik SDP-a Davor Bernardić iz čega su mnogi u stranci zaključili da je SDP odlučio podržati HNS-ovu kandidatkinju Anku Mrak Taritaš.

Iako konačne odluke još nema, sugovornici Večernjeg lista iz samog vrha stranke drže da je to, za sada, najizglednija opcija. S vlastitim su kandidatom, kažu, zakasnili, a ako se mora birati između nezavisne Sandre Švaljek i Anke Mrak Taritaš, većina je za to da se podrži kandidatkinja dugogodišnjeg partnera HNS-a od kojeg će se, u tom slučaju, tražiti ustupci u drugim sredinama.

“Još ćemo sjesti i razgovarati i međusobno i s HNS-om, ali mislim da je Bernardić jučer ipak poslao poprilično jasnu poruku i da je naša podrška Anki najizglednija opcija”, kaže izvor iz stranke.

Konačne odluke još nema. Ne treba isključiti opciju da SDP podrži nekog drugog nezavisnog kandidata koji bi također mogao ujediniti svu oporbu – kaže jedan drugi izvor iz stranke. U svakom slučaju, konačna bi se odluka morala donijeti vrlo brzo, navodno ovih dana. A osim o kandidatu, već se raspravlja i o imenima koja bi se našla na SDP-ovoj listi za Skupštinu, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.