Rafaelić usred noći otkazao gostovanje na N1 zbog eskalacije

Vijesti 20. velj 201707:10 > 07:14
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Daniel Rafaelić, prošloga tjedna izabran za v. d. ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, trebao je gostovati u Novom danu, međutim, samo pet sati prije nastupa, u 2:52 u noći poslao je e-mail poruku kolegici Mašenki Vukadinović, kojim otkazuje svoj dolazak.

U nastavku pročitajte Rafaelićevu poruku, koju vam prenosimo bez izmjena:

Poštovana,

zbog novonastale situacije moram, nažalost otkazati svoj dolazak na vašu televiziju. Eskalacija sukoba unutar filmske zajednice u svom je zenitu i svima je u interesu da ona počne jenjavati. Rasprave koje se vode na društvenim mrežama pokazuju da je prije najavljene akcije Puk’o mi je film, kao i sjednice Društva hrvatskih filmskih redatelja nemoguće išta smisleno govoriti.

Molim vas da uvažite moje razloge uz molbu da se čujemo tijekom tjedna i dogovorimo kada i u kojoj vašoj emisiji da vam se odužim – jasno ako biste to htjeli.

Sa štovanjem,

Daniel Rafaelić

Puk’o nam je film uživo na N1

Nakon smjene Hrvoja Hribara s mjesta ravnatelja HAVC-a, među filmašima je formirana i inicijativa “Puk’o nam je film” koja će se predstaviti javnosti u ponedjeljak, 20. veljače u kinu Europa u podne, što možete pratiti UŽIVO u programu N1.

Okuplja, kako navode uz objavu kratkog proglasa, više od stotinu ljudi koji stvaraju filmove ispred i iza kamere s ciljem zaštite neovisnosti hrvatske kinematografije od utjecaja politike. Tko je sve u inicijativi, možete pročitati OVDJE.

Ovdje treba naglasiti i da inicijativa+u “Puk’o nam je film” ne treba miješati Inicijativom hrvatskih filmskih autora i djelatnika za očuvanje HAVC-a, o čemu možete čitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.