Marić nametnuo svog čovjeka: Pucar novi šef Podravke?

Vijesti 23. velj 201707:38 > 07:41
Podravka.hr

Iako je u utorak kao naizgledniji kandidat za šefa Podravke slovio Gordan Kolak, bivši direktor tvrtki Dok-ing i King ICT, čini se da je na pomolu obrat, o kojem svjedoči jučerašnja maratonska sjednica Nadzornoga odbora, u kojem većinu imaju mirovinci.

Novi šef Podravke vjerojatno će biti Marin Pucar, što ujedno znači pobjedu ministra državne imovine Gorana Marića, čiji je Pucar čovjek. Zanimljivo, država u Podravci ima samo 25 posto dionica, a tportal neslužbeno doznaje da je ministar Marić u ovoj situaciji dobio odriješene ruke od premijera Andreja Plenkovića.

Sjednica Nadzornog odbora u srijedu je trajala do dugo u noć, nakon čega je donesen zaključak da će ona nastaviti danas u podne, na nepoznatom mjestu, kako bi se dogovorili preostali članovi Uprave. Osim Pucara u srijedu je navodno dogovoreno da u Upravu Podravke kao član Uprave za financije ulazi i Davor Doko, menadžer iz AZ mirovinskog fonda.

Pucar, rođenjem Zadranin i član HSS-a, do rujna prošle godine bio je direktor Iako je u utorak kao naizgledniji kandidat za šefa Podravke slovio Gordan Kolak, bivši direktor tvrtki Dok-ing i King ICT, čini se da je na pomolu obrat, o kojem svjedoči jučerašnja maratonska sjednica Nadzornoga odbora, u kojem većinu imaju mirovinci. Međutim, napustio je taj položaj kako bi završio doktorski studij na temu strategije upravljanja brendovima. Pucara je za šefa Podravke navodno želio Marić – oni se znaju iz nogometnih dana, kada je Pucar igrao u NK-u Zadar, a Marić je bio nogometni sudac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.