Keleminec: NPD-ovac je došao pomoći u borbi protiv Sotone

Vijesti 26. velj 201714:19 > 15:14
N1

Dražen Keleminec, koji je priveden u policijsku postaju zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, organizirao je marš crnokošuljaša na Trgu bana Jelačića i ispričao kako je doveo njemačke neonaciste da mu pomognu u borbi protiv - Sotone.

“Moram pozdraviti i predstavnike iz NPD-a, dopredsjednika Baden Wurttemberga. Alexander Neidleit je ovdje među nama, prijatelj koji nam je došao danas dati podršku za samostalnu i nezavisnu državu Hrvatsku u borbi protiv Sotone koja vlada Hrvatskom državom. Zato još jednom ja vas pozdravljam našim pravaškim pozdravom Bog i Hrvati, Hrvatska Hrvatom i Za dom – spremni!”, kazao je Keleminec. 

Njegovi sljedbenici su, podsjetimo, marširali uz zvukove limenog orkestra koji je izvodio pjesmu “Da nije ljubavi (ne bi svita bilo)”, a osim stranačke zastave neonacista, hodali su i pod zastavom SAD-a – u znak podrške Donaldu Trumpu.

Upitan je zašto Donald Trump.

“Zbog njegove politike. Što se tiče gospodarstva, Soroševih udruga koje razaraju ne samo Ameriku, nego cijelu zemaljsku kuglu, pa tako i Hrvatsku. I zbog imigrantske politike i zbog europske politike, zbog EU.”

Na pitanje je li svjestan da je istu ovakvu javnu podršku Trumpu dao srpski radikal Vojislav Šešelj, odgovara: “Koliko znam, oni su jako razočarani, jer je Trump dao podršku Kosovu. Nema sličnosti, mi nemamo veze ni s Rusijom niti s Putinom, mi znamo da je to velikosrpska politika i težnja prema hrvatskom teritoriju.”

Upitan je zatim u čemu je problem s hrvatskom imigrantskom politikom.

“Nije samo problem u Hrvatskoj, nego u cijelom svijetu, EU. Merkel očekuje da će izgubiti izbore, ako se dogodi još jedan atentat u državi, ako eksplodira još jedna bomba, da će desnica pobijediti u Njemačkoj. Ona jača i u Mađarskoj, u Francuskoj, gdje se očekuje da će pobijediti na izborima, u Poljskoj da ne govorimo. U cijelom svijetu jača desnica i državotvornost. Zašto? Zato što se progoni one koji vole svoju domovinu, u cijelom svijetu. To je politika Soroša, udruga, homoseksualaca, razbijanja Katoličke crkve, ubijanja građana preko prašenja avionima. Pogledajte koliko hrvatskih građana ima jednu bolest, a to je rak. To je sve napravljeno i radi se na tome. To je u cijelom svijetu.”

Komentirao je i izvještaj Amnesty Internationala o zabrinjavajućem porastu nacionalizma i govora mržnje prema manjinama, pogotovo Srbima.

“Dajte mi molim vas recite, koja je to manjina ugrožena u Hrvatskoj? Mađarska? Muslimanska ili romska manjina? Ja nemam biti protiv nikoga, ni protiv crnaca. Nemamo problem ni sa Srbima. Mi nemamo ni rasnu politiku ni protiv manjina, ali nećemo dopustiti Srbima – ne svim Srbima! – to nisu samo Vojislav Stanimirović i Milorad Pupovac”, kazao je, ne dovršivši misao, te je nastavio govoriti o Pupovcu da je s bankomata podigao 1,4 milijuna kuna, a Državno odvjetništvo ne reagira jer je on “i predsjednik Vlade i države i ministar financija. On je sve u ovoj državi”.

“Poštujemo sve Srbe i manjine. Bilo je mnogo Srba koji su dali živote za Hrvatsku”, kazao je, dodajući da ne želi velikosrpsku politiku i Sanu 2.

“Ja imam prijatelje Srbe, vjerujte mi, prijatelje Srbe!”, povikao je. Na pitanje da komentira pozdrav “Za dom spremni”, zbog kojega je završio nedavno u pritvoru, kaže: “Osuđuju ga oni koji su protiv Srbije, i koji su za Jugoslaviju i veliku Srbiju”.

“Neće mi nitko zabraniti ‘Za dom spremni’. Hoćete reći da ne smijem braniti svoj dom…. A može se pozivati Hrvate na smrt!”, kazao je, dodajući da je zastupnica SDP-a u Saboru povikivala “smrt”.

Budući da je ranije kazao da treba neprijatelje protjerati iz države, upitan je očekuje li prijavu zbog govora mržnje.

“Dođite u Francusku, pa tamo pljujte po zastavi, grbu pa ćete vidjeti što će se dogoditi. Vidite što se Frljiću događa jer je to napravio u Poljskoj… Takvi su uvijek protjerani. Bit ćete deportirani iz Amerike. Samo u Hrvatskoj se smije vrijeđati”, kazao je.

Upitan o naljepnici “Srebian Family Tree”, na kojoj su prikazani obješeni ljudi, kaže da nije vidio tu naljepnicu i da to osuđuje, ali “na način da je to podvala velikosrpske politike kao i s kukastim križem na Poljudu u Splitu, da prikažu Hrvatsku kao genocidnu i fašističku”. Kriv je ponovo Milorad Pupovac i SDSS.

“To su oni napravili – meni glava. Od nas to nitko ne radi”, tvrdi Keleminec, a zatim se obratio novinarima.

“Ne stavljajte nam etikete – crnokošuljaši. Mi idemo na grob Ante Starčevića. Idemo na groblje – idete li vi u duginim bojama na groblje?”, kazao je.

“Zašto se zabranjuje crna, to je naša stranačka boja”, rekao je je i poručio da se može isto tako zabraniti crvenu i narančastu, boje SDP-a i HNS-a.

UDBA je, kaže, znala da će se Jugoslavija raspasti i da će biti rat u Hrvatskoj, krenuo je zatim, a “gospodin Kukavica je na HRT-u objavio prilog da je Slovenac istraživao kako je prebacivan novac iz Hrvatske u Luksemburg, i onda se vraćao Tedeschiju, Todoriću i Drku. Sve se zna čije su banke i stranke i sve ostalo”. U međuvremenu se obratio svojoj “vojsci” i potjerao ih natrag u stroj: “Samo malo, postrojeni morate biti!”

Požalio se i na tretman HRT-a prema A-HSP-u, te optužio vladajuće strukture za osiromašenje Hrvatske.

Keleminac završio u policiji

Policija je zbog remećenja javnoga reda i mira privela predsjednika stranke Dražena Keleminca, doznaje se u zagrebačkoj Policijskoj upravi. Keleminac (53) je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje zbog povrede odredbi Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira, kažu u policiji koja ne otkriva više pojedinosti dok traje kriminalističko istraživanje.

Po podacima policije, nekoliko desetaka osoba pojavilo se na skupu, najavljenom kao “davanje javne podrške američkom predsjedniku Donaldu Trumpu” i polaganje “prisege domovini” na Trgu bana Jelačića, u organizaciji A-HSP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.