Ministar Arsen Bauk dobio titulu "počasne lezbijke"

Vijesti 22. pro 201408:07 > 08:18
Cropix/Davor Pongracic

Ministar uprave Arsen Bauk ovog je vikenda proglašen "počasnom lezbijkom" . Udruga ZbeLeTron odlučila mu je dati zahvalnicu zbog predanog rada na Zakonu o životnom partnerstvu

Udruga ZbeLeTron, koja se bavi promocijom lezbijske kulture i vidljivosti, ministru Bauku će “certifikat lezbijskog prijateljstva” uručiti uskoro. Naime, dosad je 40-ak parova sklopilo životno partnerstvo, a najviše njih u Zagrebu.

Bauk kaže da ga raduju razlozi zbog kojih će mu biti uručen ovaj certifikat. “Neke udruge koje promiču prava istospolnih zajednica nazivale su ovaj Zakon diskriminatornim, a ova nagrada što će mi je uručiti udruga ZbeLeTron pokazuje da to baš i nije tako. Drago mi je da Zakon smatraju dobrim oni zbog kojih je i donesen”, ističe Bauk, piše Jutarnji.hr. 

Podsjetimo, Zakon o životnom partnerstvu usvojen je u Hrvatskom saboru 15. srpnja ove godine s 89 glasova ‘za’. Ministarstvo uprave, kojem je ministar Arsen Bauk na čelu, bilo je ključno za izradu ovog Zakona. On je, takđer, s nekolicinom saborskih zastupnika SDP-a i HNS-a sudjelovao na proslavi u povodu donošenja Zakona u Muzeju Mimara.