Grmoja: Most pokrenuo izmjene Zakona o državnom arhivu

Vijesti 03. ožu 201716:40 > 16:48
N1

Što su najavljivali - to su i napravili! Ekskluzivno za N1 politički tajnik Mosta Nikola Grmoja potvrdio je kako je Most danas u saborsku proceduru poslao izmjene Zakona o državnom arhivu.

Predlažu da se za istraživače i svu zainteresiranu javnost učini dostupnom sva dokumentacija iz doba komunističkog režima.

Izuzetak su dokumenti vezani uz osobne podatke – primjerice lječničke podatke, podatke o spolnom životu i slično.

Zanimljivo je da prijedlog zakona MOST nije usklađivao s koalicijskim partnerima iz HDZ-a, a Grmoja kaže kako se nadaju potpori i HDZ-a i SDP-a.

U intervjuu za našu nedjeljnu emisiju Točka na tjedan Grmoja tvrdi da je “zakon usuglašen sa strukom” te da će Hrvatska imati najliberalnija pravila o postupanju s arhivskim dokumentima u Europi.

Hoće li velika bitka na Neretvi pokvariti brak HDZ-a i Mosta sklopljen u Zagrebu? Može li vladajuća koalicija preživjeti žestoki sraz u Dalmaciji između HDZ-ovog Nikole Dobroslavića i Mostovog Nikole Grmoje za poziciju župana dubrovačkog?

Jesu li lokalni izbori biti ili ne biti za Most? O problemima MOST-a s dva HNS-a – onim sportskim i onim političkim, za Točku na tjedan govori politički tajnik Mosta Nikola Grmoja!

Budite uz TNT u nedjelju od 9:00 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.