Krstičević o aferi dnevnice: Treba sve provjeravati

Vijesti 07. ožu 201716:14 > 16:16
N1

Nova hrvatska Strategija nacionalne sigurnosti mogla bi biti usvojena u Saboru do kraja ljetnog zasjedanja, točnije do 15 srpnja, najavio je u utorak potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Nakon sjednice Povjerenstva za izradu nacrta prijedloga Strategije nacionalne sigurnosti u HVU Franjo Tuđman, zatvorene za javnost, Krstičević je novinarima rekao da je nakon četiri mjeseca rada povjerenstvo upoznato s prvim nacrtom Strategije.

Najbitnijim je ocijenio da su u radu povjerenstva sudjelovali predstavnici parlamentarne većine i oporbe, kao i raznih ministarstava i institucija. Pitanje nacionalne sigurnosti je nadstranačko, dodao je ministar i izvijestio kako im je zadaća početkom svibnja prijedlog Strategije dati u javnu raspravu.

Početkom lipnja, na osnovi javne rasprave, napravili bi završni prijedlog Strategije nacionalne sigurnosti koji bi potom uputili Vladi, a ona ga poslala u Sabor, kako bi do polovice srpnja završili rasprava i usvajanje u Saboru. Na upit jesu li ti rokovi preambiciozni Krstičević je rekao da se postavljeni hodogrami aktivnosti nakon četiri mjeseca “drže dobro te da u povjerenstvu postoji sinergija svih i uključenost da bi se došlo do kvalitetnog strateškog dokumenta.

Što se tiče “slučaja dnevnice”, Krstičević je rekao da treba sve provjeravati i da nam je potreban sustav sigurnosti koji će uspostaviti odgovornost, kako bi stvari bile transparentne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.