MORH Vrdoljaku dao na korištenje MIG-ove, helikoptere…

Vijesti 08. ožu 201715:56 > 16:01
Dino Stanin/PIXSELL

Vlada je prihvatila Prijedlog odluke o pružanju logističke potpore i pomoći pri snimanju filma o Domovinskom ratu. Riječ je o filmu 'General' Antuna Vrdoljaka, za koju Ministarstvo obrane treba dati logističku potporu.

“Tema filma je Domovinski rat, gdje će se obrađivati teme iz Domovinskog rata i života generala Ante Gotovine i njegovih dragovoljaca”, kazao je Krstičević, dodajući da zahvaljujući njima, kao i predsjedniku Franji Tuđmanu, Hrvatska danas žiti u miru i slobodi pa je predložio da se da suglasnost.

“Radi se o filmu, scenariju i temi filma koja kroz pozitivno svjetlo oslikava temu Domovinskog rata, o modelu filma kakav hrvatski branitelji priželjkuju”, kazao je ministar branitelja Tomislav Medved.

Krešimir Partl, državni tajnik Ministarstva kulture potvrdio da Ministarstvo, ali i Hrvatski audiovizualni centar podržavaju ovaj film.

Od Ministarstva obrane traži se logistička potpora u trajanju od 65 dana na različitim lokacijama u Republici Hrvatskoj (Gređani, Obrovac, Šepurine, Zadar, Prkos, Kašić, Islam Grčki, Škabrnja, Zagreb, Sljeme, Imotski, Knin, Crna Mlaka, Pag, Dalj i Erdut). Traži se logistička potpora u vidu osiguranja tenkova M-84, helikoptera Mi-8, MiG-21, kamiona, šatora, lakog pješačkog naoružanja, protuoklopnih sredstava, protuzrakoplovnih sredstava, odora i ostale vojničke opreme koja je korištena tijekom Domovinskog rata te potpora vojnika statista.

Vezano uz potporu iz ove Odluku s nimanje počinje 8. ožujka 2017., stoji u odluci.


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.