FOTO / Bandićeva torta za 100. rođendan Đuke Hrženjaka

Vijesti 10. ožu 201714:58 > 15:03
Milan Bandić/Facebook

Milan Bandić objavio je na svom profilu fotografije sa službene proslave 100. rođendana antifašističkog borca, utemeljitelja Antifašističke lige, Đuke Hrženjaka,

Među fotografijama je i torta koju je gradonačelnik naručio za njegov rođendan.

Bandić mu je uručio Plaketu Grada Zagreba, a u čestitki je kazao da je Hrvatska nastala na antifašističkoj borbi i borbi protiv Miloševićevog fašizma.

“U oba rata bio je Juraj Hrženjak, koji je svojim zalaganjem i inzistiranjem na neprestanom dijalogu s prošlošću doprinosio rasvjetljavanju teške tragedije hrvatskog, srpskog, romskog i židovskog naroda, te ostalih ubijenih u oba rata”, rekao je Bandić.

Proslava 100. rođendana počasnog predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Đuke Hrženjaka, podsjetimo, zakomplicirala se zbog slavljeničke torte koja je jako iznenadila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Donijeli su je njegovi prijatelji iz AFL-a i imala je oblik zvijezde, zbog čega im se ispriječio protokol u Dvercu, stvorivši krajnje bizarnu  talačku krizu.

“Šokirani smo njihovim strahom. Nismo mogli shvatiti u čemu je problem. Pokušali smo objasniti da nismo ekshibicionisti već prijatelji, dugogodišnji suradnici Đuke Hrženjaka, da nismo došli provocirati, već se jednostavno radi o tome da je on borac NOB-a i partizan, koji se pod tim simbolom borio. Pa zvijezda se nalazi na njegovoj knjizi!”, kazao nam je Eugen Jakovčić.

Kao što se i moglo očekivati, ispod Bandićeve objave na Facebooku brojni su se korisnici referirali na zabranjenu tortu. Neki od njih već su problematičnu tortu postavili za sliku profila. Međutim, komentari su nakon desetak minuta izbrisani.

Screenshot Milan Bandić/Facebook

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.