Vrdoljak o Kovačiću: Ponašaju se poput razmažene djece

Vijesti 13. ožu 201710:57 > 11:00
N1

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak komentirao je prijepore između HDZ-a i Mosta, odnosno Ivana Kovačića oko Vesne Nađ i Višnje Tafre.

“Titanik Vlada ne pronalazi vremena za rješavanje problema hrvatskog društva kao što je reforma obrazovanja, problemi s plinom ili otkup Ine”, naveo je.

“Slučaj Kovačić još jednom pokazuje da su postali taoc lokalnih izbora. Ljude stvarno ne zanimaju međusobni sukobi političara i njihovih ega. Oni imaju odgovornost za 4,5 milijuna života, ljudi koji vole ovu zemlju i koji se jako ne vole baviti međusobnim optužbama i tko je na koga ljut i da se ponašaju poput razmažene djece. Trebaju početi raditi svoj posao”, zaključuje.

U priopćenju, pak, HNS navodi da slučaj Ivana Kovačića predstavlja najnoviji sukob u vladajućoj koaliciji i zoran je prikaz nesnošljivosti u odnosima HDZ-a i Mosta. Ponavljaju Vrdoljakovu tez da se ne prave stvarim problemima. To, dodaju, potvrđuje i nedavno izvješće Europske komisije te najnovija ocjena agencije Moody’s, koji upozoravaju na izostanak bilo kakvih strukturnih reformi i znanja za donošenje političkih odluka koje bi uvele bolje upravljanje javnim financijama, modernizaciju javne uprave i lakše poslovanje za poduzetnike.

“Sve to svjedoči da HDZ i Most ne samo da ne igraju za isti tim, nego ne igraju ni za dobrobit Hrvatske te dokazuje da će se njihova Titanik Vlada prije ili kasnije zabiti u santu leda”, stoji u priopćenju.