'Nađite mi kad sam ispjevao ijedan stih ustaške pjesme'

Vijesti 13. ožu 201712:41 > 12:46
N1

Na zajedničkoj konferenciji za medije ministra uprave Ivana Kovačića i njegova savjetnika, Ivice Relkovića, povodom prozivki od strane HDZ-ovca Josipa Đakića, Relković je progovorio i o Jasenovcu, te je 'opleo' po SDP-ovcu Arsenu Bauku.

Govorio je, naime, kako se ministarstvo ne bi našlo na udaru da ne radi svoj posao, a onda ničim izazvan počeo spominjati svoju biografiju i spomen-ploču HOS-a u Jasenovcu, zbog koje je Vlada, umjesto da je ukloni zbog ustaškog pozdrava, osnovala tzv. povjerenstvo za prošlost.

“Naravno da smo došli u situaciju da nas ispituju za nekakve ploče i grbove”, kazao je Relković. “Molim vas da nađete bilo gdje da sam bilo kada i gdje, makar u pripitom stanju, ispjevao ijedan stih ustaške pjesme. Nađite svjedoka da sam rekao sintagmu koju neću izreći, a znate kako glasi… G. Bauk je imao četiri mjeseca sve te statute u ovoj kući, nitko ga nije sprječavao da ih riješi”, kazao je Relković, dodajući da su ti statuti od devedesetih.

“Neka povjerenstvo ne traži povijesne činjenice, već model kako da to riješimo. Neka g. Bauk nađe snimke svojih prijatelja iz Sabora u određenim stanjima i s određenim pjesmama”, kazao je Relković. “Zaštitu osobe ma tko ona bila, njenog prava na rad i dostojanstva, je ono za što sam se ja borio u ratu u kojem sam četiri mjeseca bio u logorima”, kazao je Relković. Kazao je da mu je brat umro među prvima. Kovačić i on, nastavlja, nisu htjeli koristiti PR ovih dana, niti službenice uvlačiti u priču.

“Ako baš hoćete, ispričavamo se i g. Đakiću, kojeg smo morali spomenuti, makar se on ne ispričao”, kazao je Relković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.