UŽIVO: Konferencija Hrvatska kakvu trebamo

Vijesti 20. ožu 201708:22 > 08:25
Freeimages

U Zagrebu se u ponedjeljak održava konferencija Večernjeg lista – Hrvatska kakvu trebamo, na kojoj će naši vodeći stručnjaci predložiti rješenja za najveće probleme u zemlji. Na konferenciji će sudjelovati i državni vrh: predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Božo Petrov.

Konferenciji će prisustvovati ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović, ministar turizma Gari Cappelli, ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Organizator događaja pozvao je deset stručnjaka da detektiraju ključne probleme hrvatske ekonomije i društva, demografije, obrazovanja, nacionalne sigurnosti, političkog sustava, poljoprivrede, energetike, ekologije, turizma, imidža i međunarodnog pozicioniranja zemlje te odnosa prema prošlosti. Rješenja će ponuditi znanstvenici, sveučilišni profesori i javni djelatnici: Anđelko Akrap, Boris Jokić, Dragan Lozančić, Pero Maldini, Goran Buturac, Goran Granić, Davor Škrlec, Katarina Miličević, Božo Skoko i Ivica Lučić. Cilj konferencije je dobiti odgovore na pitanje kakvu Hrvatsku trebamo.

Cijeli događaj prenosit ćemo na N1 televiziji i na OVOM LINKU.

U tijeku je velika konferencija Večernjeg lista – Hrvatska kakvu trebamo, na kojoj će naši vodeći stručnjaci predložiti rješenja za najveće probleme u zemlji.

Na konferenciji će sudjelovati i državni vrh: predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Božo Petrov