Što sve stoji u dogovoru SDP-a i HNS-a za Zagreb?

Vijesti 20. ožu 201711:18 > 11:27
N1

Hoće li SDP podržati HNS-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba Anku Mrak Taritaš ili ne, znat će se do kraja ovog tjedna. U HNS-u je, tvrde dobro upućeni izvori, sve manje strpljenja.

Gostujući na N1 Anka Mrak Taritaš istaknula je da su sve opcije otvorene, pa i da do dogovora na kraju ne dođe.

Iako je izostanak dogovora najmanje izgledan scenarij, nije nemoguć. Strpljenja je u HNS-u sve manje, pa tako iz stožera Mrak Taritaš poručuju da oni SDP-ovu listu za sastavljanje zajedničke liste za Skupštinu čekaju do kraja tjedna, a ne dobiju li potvrdan odgovor, od idućeg ponedjeljka krenut će sa sastavljanjem vlastite liste na kojoj će biti i partneri s kojima su postigli dogovor poput HSU-a.

To ne znači, dodaje izvor Večernjeg lista iz HNS-a, da se SDP ne može i naknadno priključiti sa svojom podrškom.

“Može, naravno, i bit će dobrodošao, ali će tada morati imati svoju vlastitu listu za skupštinu”, kaže izvor iz HNS-a.

U SDP-u pak kažu da potez nije na njima nego na HNS-u kojemu su, kažu, dali svoj prijedlog za sve liste, i za gradonačelnika, Skupštinu, vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore, a od kojih su neke zajedničke poput one za Skupštinu, dok su za neka vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore liste odvojene čime se želi spriječiti jačanje HNS-ove gradske organizacije, a što bi se definitivno i postiglo “ubacivanjem” njihovih članova u gradske strukture, a to je upravo i najveći strah zagrebačkih SDP-ovaca.

S druge strane, čini se malo vjerojatno da bi SDP pristao na scenarij da podrže Anku Mrak Taritaš kao kandidatkinju za gradonačelnicu, a da na izbore za Skupštinu idu s odvojenim listama što je pak scenarij koji odgovora HNS-u.

Zanimljivo je i da u HNS-u poručuju kako bi se, u slučaju pobjede Anke Mrak Taritaš, zagrebački gradski pročelnici koji su dobro radili svoj posao, zadržali, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.