Šef HGK o Agrokoru: Ništa više neće biti kao prije…

Vijesti 21. ožu 201721:22 > 21:30
N1

Predstavnici najvećih Agrokorovih dobavljača danas su održali sastanak s ministricom gospodarstva Martinom Dalić na kojem su bili i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Nitko od 20 dobavljača koji su došli na sastanak, ne namjerava se odreći svojih potraživanja te od Vlade očekuju da čim prije izađu s modelom restrukturiranja Agrokora.

O današnjem sastanku u Dnevniku Nove TV govorio je šef Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

”Današnjim sastankom dobavljači su dali do znanja da su zainteresirani da ih se institucionalno uključi u rješavanje krize. Agrokor je privatna tvrtka i djeluje na tržišnim osnovama, odgovornost je na vodstvu”, kazao je Burilović i dodao kako bi, da Rusi nisu uložili novac, možda bilo praznih polica u Agrokorovim trgovinama. ”Ide se prema boljem. Rješenje se traži i ono će se naći”, rekao je.

Upitan koliko je Agrokor dužan dobavljačima Burilović kaže: ”Govori se oko 15, 16 milijardi kuna koje Agrokor duguje prema oko dvije tisuće dobavljača”.

Upitan je li ovo kraj Agrokora u vlasništvu obitelji Todorić, Burilović je kazao kako su sada prioritet radnici.

”Sada je interes zaštititi radnike, a ne govoriti o personalnom vlasništvu. Ništa više neće biti kao što je bilo, ali dobavljači mogu biti mirni, brzo će se pronaći rješenje koje će zaštititi domaću proizvodnju”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.