Frane Lučić nakon 10 godina prvi put na mjestu stradavanja

Vijesti 24. ožu 201711:50 > 11:51
N1

Na otoku Kornatu obavit će se druga djelomična rekonstrukcija tragedije u kojoj je prije 10 godina stradalo 12 vatrogasaca. Ponovno se utvrđuje put kojim su vatrogasci prošli od iskrcavanja iz helikoptera do mjesta stradanja.

Očekuje se da će danas biti riješene mnoge nedoumice vezane za njihovo kretanje. Naime, prvi put nakon tragedije na Kornat je došao i Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac.

U rekonstrukciji sudjeluje 50-ak ljudi: posade helikoptera koji su vatrogasce dovezli i koji su ih spašavali, GSS-ovci, policajci koji su proveli očevid. Sud je angažirao i 13 ljudi koji će proći istim putem s istom opremom kao vatrogasci kobnog 30. kolovoza 2007. godine.

Rekonstrukciju prati i Joško Klarić, otac stradalog vatrogasca Dina Klarića i čovjek koji je i sam kao vatrogasac gasio požar na Kornatu.

Ivica Strikoman, otac poginulog Hrvoja Strikomana kazao je da nema velikih očekivanja od nove rekonstrukcije.

“Ne očekujem bog zna kakva rješenja. Rekonstrukcija ima smisla za novog suca koji se upoznaje sa slučajem. Za nas to nije ništa posebno”, kazao je novinarima.

Na pitanje koje odgovore bi želio dobiti, odgovorio je: “Kako, zašto, radi čega, zašto nisu dobili pomoć na vrijeme, zašto je netko zabranio poziv za policiju i hitnu pomoć…”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.