Ivica Relković podnio ostavku!

Vijesti 27. ožu 201713:12 > 13:13
Patrik Macek/PIXSELL

Ivica Relković, savjetnik Mostovog ministra uprave i potpredsjednika Vlade Ivana Kovačića, dao je ostavku na tu poziciju.

Ostavku je podnio prošli tjedan i sad se, kaže nam, želi posvetiti analizi lokalnih izbra putem svoga bloga na kojemu će iznositi svoje ideje i analize, i to isključivo kroz prizmu nezavisnih lista koje ‘mogu, ali i ne moraju biti vezane uz Most’.

Blog Besplatna politika sam otvorio jer je problematika nezavisnih lista puno šira od bilo koje druge opcije”, rekao je Relković.

Nezavisne liste su, pojašnjava, fenomen koji je dosad slabo i sporadično praćen, a već je na zadnjim lokalnim izborima inicirao velike promjene na hrvatskoj političkoj karti. Na sljedećim bi izborima nezavisne liste i kandidati mogli u potpunosti izmijeniti “politički kapilarni krvotok” u Hrvatskoj, drži Relković.

Najavljuje kako će idućih dana pripremiti iscrpnu i cjelovitu analizu potencijala nezavisnih lista na temelju prošlih lokalnih izbora 2013.

Poslije HDZ-a i SDP-a kapacitet nezavisnih lista daleko nadmašuje bilo koju sljedeću političku stranku, no dosad nije bilo značajnijeg županijskog i nacionalnog udruživanja tih lista. Sada se ta udruživanja događaju i najavljuju u više županija, pa možemo očekivati potpuno nove odnose na “političkom semaforu” nakon izbora, kaže.

“Zbog golemog opsega analitičkog posla, potencijalnog sukoba interesa, potpune slobode u odnosu na bilo koju političku opciju (pa i odnosa HDZ-a i Mosta u Vladi) podnio sam ostavku na mjesto posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade i ministra uprave”, naglasio je Relković.

Odluku je, pojašnjava, iskomunicirao s Kovačićem i premijerom Andrejem Plenkovićem koji su mu, tvrdi, nudili da blog radi paralelno uz savjetnički posao. “Meni za to što planiram raditi treba analitička i komentatorska sloboda”, poručio je Relković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.