MORH zapošljava: Ovo su uvjeti koje morate ispuniti

Vijesti 29. ožu 201713:48 > 13:54
Ilustracija

Ministarstvo obrane Republike raspisalo je natječaj za prijem 14 kandidata/kandidatkinja za časnike u djelatnu vojnu službu.

U djelatnu vojnu službu prima se 14 kandidata za časnike, i to pet prvostupnika inženjera aeronautike sa završenim dodiplomskim sveučilišnim studijem, tri magistra prava sa završenim integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem, tri magistra psihologije sa završenim diplomskim sveučilišnim studijem ili integriranim predidiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem i tri magistra fizike i geofizike (meteorolog) sa završenim diplomskim sveučilišnim studijem.

Na natječaj se mogu prijaviti kandidati/kandidatkinje koji zadovoljavaju opće uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. Zakona o službi u Oružanim snagama RH, te posebne uvjete i to: najviše navršenih 30 godina života do kraja 2017. godine i odslužen vojni rok ili uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili najviše navršenih 29 godina života do kraja 2017. za kandidate koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužili vojni rok.

Kandidati koji nisu odslužili vojni rok ili nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja bit će upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje u lipnju 2017. godine.

Kandidati za časnike za vojnog pilota, prije upućivanja na osposobljavanje trebaju prethodno uspješno završiti pripremno osposobljavanje u trajanju od mjesec dana.

Po uspješnom završetku osposobljavanja kandidati za časnike za vojnog pilota će biti upućeni na temeljnu časničku izobrazbu u kolovozu 2017., a ostali kandidati u rujnu 2017. godine.

Kandidati/kandidatkinje se nakon završetka časničke izobrazbe primaju u djelatnu vojnu službu, dodjeljuje im se prvi časnički čin i raspoređuju se na časničku dužnost.

Prije prijema na osposobljavanje, kandidati/kandidatkinje prolaze odabirni postupak u skladu s Pravilnikom o kriterijima i postupku odabira osoba koje se upućuju na osposobljavanje za časnike.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja dostavljaju se na adresu Ministarstva obrane, Uprava za ljudske potencijale, Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima, Zagreb, Stančićeva 6.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.