'Agrokor se često isticao kreativnošću u poslovanju'

Vijesti 29. ožu 201716:17 > 16:28
Privatna arhiva

Novinar koji se već dugi niz godina bavi praćenjem rada Agrokora te s Dariom Juričanom supotpisuje film Gazda te knjigu "Gazda - ovo nije priča o Todoriću", Saša Paparella, komentirao je za N1 najnovije informacije koje stižu o tom koncernu, koje kažu da je u svojim izvješćima objavljivala nepotpune podatke o dugu.

Prvi potpredsjednik VTB-a, Yuri Soloviev, kazao je novinarima u Moskvi da dug Agrokora nije potpuno prikazan u finacijskim izvještajima. On tvrdi i da bi lokalna razvojna banka mogla dati garanciju za Agrokor, a “moguća je potpora države”.

“O navodnim nepravilnostima u financijskim izvješćima Agrokora govori se od prvog dana izbijanja ove krize. Navodno je takvih naznaka bilo u izvješću agencije Moody’s, a upućeni tvrde da je Vlada RH slijedom tih informacija bila spremna i na radikalne mjere protiv odgovornih ljudi iz vrha Agrokora. Nisam previše iznenađen ovakvim razvojem događaja, jer se Agrokor često isticao kreativnošću u poslovanju, u svakom smislu te riječi. Za ilustraciju, kad je Zdravko Marić napuštao poziciju izvršnog direktora za strategiju i tržišta kapitala u Agrokoru, kako bi postao ministar financija, kolege iz korporacije neslužbeno su komentirale – ‘on je sposoban, ali prepošten za nas. Ne zna plivati u sivoj zoni!'”, komentira Paparella.

Hrvatska vlada i grupa Agrokorovih vjerovnika planira ovog tjedna potpisati sporazum o stavljanju obveza u mirovanje (standstill agreement), kazao je također prvi potpredsjednik ruskog VTB-a Yuri Soloviev. Više o tome čitajte OVDJE.

Pogledajte gostovanje Saše Paparelle na N1 u četvrtak u 10:30 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.