Viktor Lenac obnavlja brod američke ratne mornarice

Vijesti 29. ožu 201722:48 > 22:48
Juliete Valls Noyes na Twitteru

Američka veleposlanica Julieta Valls Noyes obišla je brodogradilište Viktor Lenac, kojemu je pripao posao obnove broda ratne mornarice SAD-a vrijedan više od 30 milijuna dolara.

Remont zapovjednog broda američke ratne mornarice USS Mount Whitney s dvjestotinjak članova posade još uvijek je u tijeku, a ovo je četvrti puta da je on u rijeci.

Prilikom posjete, veleposlanica je pozdravila prisutne, među kojima je bilo i hrvatskih radnika i američkih vojnika, na hrvatskom jeziku.

‘Osobita mi je čast biti danas ovdje sa svima vama’, kazala je američka veleposlanica. Prije nekoliko godina neki su mudri planeri napravili dobru odluku i uspostavili suradnju s Viktorom Lencom, navela je, a da se radilo o dobrome poslu svjedoči i činjenica da je taj brod četvrti puta ondje. Zahvalila se Riječanima i gradonačelniku Vojku Obersnelu što su američkim mornarima pružili “drugi dom” putem Twittera. Ondje je napisala i da se radi o impresivnom poslu, kao i jačanju bilateralnih veza između dviju zemalja.

Lenac se koristi najnovijom tehnologijom, uključujući i stroj za čišćenja oplate. Umjesto klasičnog pjeskarenja, to se u Lencu sada radi uz pomoć vodene pare pod tlakom, na daljinsko upravljanje.

Pogledajte prilog Kanala RI.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.