Prijeteći šovinistički grafit ispisali na kući političara

Vijesti 31. ožu 201720:47 > 20:51
Ilustracija

Narodna stranka – reformisti najoštrije je osudila prijeteći šovinistički grafit koji je noćas osvanuo na kući predsjednika te stranke za općinu Gračac Tome Delača, priopćila je stranka.

Reformisti navode kako je Tomo Delač Zagi ugledni poduzetnik, vlasnik restorana „Zagi“ na D1 magistralnoj cesti i pansiona Vila Dijana u Gračacu.

Prema Delačevoj izjavi prijeteći šovinistički grafit pojavio se na njegovom ugostiteljskom objektu prošle noći, nakon što je obavijestio načelnicu općine Gračac Natašu Turbić da Reformisti na lokalne izbore neće ići s HDZ-om, nego sa SDSS-om, ističu reformsti.

“Tomo Delač je hrvatske nacionalnosti i hrvatski je branitelj i nositelj nekoliko spomenica”, ističe stranka i dodaje kako smatra da grafit predstavlja zastrašivanje Delača i njegove obitelji.

POzvali su DORH i MUP da bez odlaganja provedu istragu, pronađu i procesuiraju počinitelja ili počinitelje., a načelnicu općine Gračac Natašu Turbić, kao i općinsku organizaciju HDZ-a Gračac, da javno osude ovu prijetnju i ograde se od nje.

Stranka poziva medije da svojim doprinosom pomognu da ovakve pojave zauvijek postanu prošlost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.