'A tko zastupa radnike PIK-a Vinkovci, VUPIK-a i Belja?'

Vijesti 02. tra 201715:29 > 15:35
Krunoslav Petric/PIXSELL

Slavica Jelinić, bivša HDSSB-ovka, odnosno nezavisna vijećnica u Gradskom vijeću Grada Vukovara postavila je pitanje tko zastupa interese radnika triju kompanija u sastavu Agrokora, koje posluju na uvijek kriznom istoku zemlje.

Priopćenje naslovljeno “Tko zastupa radnike PIK-a Vinkovci, VUPIKA i BELJA – gdje su nestali sindikati?”, prenosimo u cijelosti:

“Dobro je da se vode pregovori i razgovori na temu rješavanja financijskih problema i restrukturiranja Agrokora, međutim u tim svim razgovorima nitko konkretno ne spominje prava i zaštitu radnika. Pitam se tko te radnike zastupa, imaju li oni svoje sindikate odnosno ako ih imaju gdje su nestali sindikati? Što će se dogoditi sa radnicima slavonsko-baranjskih tvrtki koje su u koncernu Agrokora – PIK Vinkovci, VUPIK, Belje? Kako će se oni ‘izvući’ iz ove krize? Hoće li veliki broj Slavonaca i Baranjaca ostati bez svojih plaća, a možda i radnog mjesta ?

Stoga apeliram prema županu Vukovarsko-srijemske županije Boži Galiću i županu Osječko-baranjske županije Vladimiru Šišljagiću te svim drugim političarima, saborskim zastupnicima i stručnim osobama sa područja navedenih županija da svi zajedno zauzmu zajednički stav i stanu u obranu slavonsko-baranjskih proizvođača hrane, ali i svih njihovih radnika.

Pozivam župane Galića i Šišljagića da svojim autoritetom i funkcijom koju obnašaju kao neposredno izabrani župani pod hitno porazgovaraju sa čelnicima Belja, Vupika i PIKa Vinkovci o stvarnom stanju u tim tvrtkama te o istome izvijeste javnost, ali isto tako da pokrenu inicijativu za osnivanje kriznog stožera u cilju očuvanja istih tvrtki i prava radnika tih tvrtki.”

Slavica Jelinić bila je dopredsjednica gradskog ogranka HDSSB-a Grada Vukovara, dok nije ušla u sukob s Branimirom Glavašem i DraganomVulinom zbog loših rezultata na parlamentarnim izborima, a na strani Vladimira Šišljagića i Dinka Burića. Potonji su napustili tu stranku te osnovali svoju, nazvanu “Snaga Slavonije i Baranje”. Jelinić izlazi na izbore kao nezavina kandidatkinja na njihovoj listi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.