Imate ideju? Javite se Bandiću, ima novi projekt

Vijesti 03. tra 201717:03 > 17:13
Jurica Galoic/PIXSELL

Projekt "Zagreb – inovativni grad", zamišljen kao platforma koja unaprjeđuje komunikaciju sa Zagrepčanima preko mreže socijalnih medija kako bi se doprinijelo učinkovitijem i boljem radu Gradske uprave, predstavio je u ponedjeljak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“To je inoviranje modernih sredstava komunikacije. A pada na plodno tlo, jer u Hrvatskoj ako se igdje može reći da je gradonačelnik gradonačelnik svih građana ili gradonačelnik građanin onda se može reći za Milana Bandića”, rekao je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi te naglasio da ova Gradska uprava i kroz taj projekt istinski želi služiti i biti servis građana i logistika poduzetnicima.

Dodao je kako bez obzira koliko je kao gradonačelnik “inovativan, transparentan, efikasan, djelotvoran, koliko socijalno-emotivne inteligencije uložio u kontaktu s ljudima”, projekt “Zagreb – inovativni grad” nenadomjestiv je način komunikacije.

“Ne možemo svima stisnuti ruku, iako, kažu upućeniji, u ovih sam se 17 godina rukovao s najmanje pola Zagrepčana”, rekao je Bandić.

Kao primjer načina kako sluša građane naveo je gospođu koja mu je na Trgu bana Jelačića predložila uvođenje polusatne ZET-ove karte po cijeni od četiri kune, a takvu kartu sada hoće svi, i gradovi u prstenu Zagrebačke županije. Bandić je poručio kako od sugrađana i u ovom projektu očekuje nove, kvalitetne ideje, nove inicijative koje će obraditi u “inkubatoru” Gradske uprave i realizirati najbolje.

Bandić je rekao da je u 17 godina doživio svašta, ali da će biti sretan kad jednog dana ode iz Grada “da se rodi ideja da se kandidira netko tko je ‘za’, a ne protiv”. “Sedamnaest godina jedini projekt koje imaju stranke u gradu je kako srušiti Bandića – ili u koaliciji ili pojedinačno. I HNS i SDP u koaliciji – lijeva koalicija protiv Bandića, HDZ protiv Bandića, Most protiv Bandića. Ali svi su protiv, a ja bih im poručio da budu ‘za’. Onog trenutka kada budu ‘za’, onda imaju šanse da to ‘za’ i realiziraju i slušaju građane”, rekao je.

Kaže da je u Gradskoj upravi u zadnjih 17 godina 80 posto ljudi koji nisu ni u jednoj stranci. “To ne znači da su oni Bogom dani, ali ja sam jedini u ovoj Hrvatskoj to primijenio da umjesto stranačke poćudnosti biram struku i kompetenciju. I to se pokazalo uspješnim svih ovih pet puta i bit će i šesti, vjerujte”, poručio je Bandić.

Bandić: Nisam ‘zacoprao’ Zagrepčane, nudim im projekte

“Recite mi, molim vas, i jedan projekt osim – Bandić treba otići. To je zagušenje na vezama postalo – kako srušiti Bandića, a programa i projekata nema nigdje. Pa maltene kao da smo mi zacoprali Zagrepčane i držimo ih u kandžama. Pa to je smiješno. Ja ih pozivam da konačno predlože nešto na korist Zagrepčana pa možda i mi prihvatimo nešto od toga, pa neće sve plodne ideje i najbolje biti iz inkubatora Milana Bandića”, poručio je Bandić.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić rekla je kako je u Gradskoj upravi komunikacija s građanima trenutno manje-više jednosmjerna, pa su napravili nadogradnju, “iskorak u transparentnosti, efikasnosti i djelotvornosti Gradske uprave“.

Zagrepčani će u razdoblju od tri mjeseca imati priliku aktivno komunicirati s Gradom. Moći će predlagati ideje te ih aktivno komentirati, ocjenjivati i pratiti status svake predložene ideje. Svaka konstruktivna inicijativa će biti prodiskutirana i ocijenjena od drugih Zagrepčana, a ovisno o ocjeni razmatrat će se mogućnosti za njezinu realizaciju preko razvojnih projekata u gradskim uredima, službama ili podružnicama Zagrebačkog holdinga. Ideje koje prikupe najviše lajkova i koje struka ocijeni konstruktivnima pretvorit će se u konkretne projekte, a Grad Zagreb će pokrenuti njihovu realizaciju.

Zagrepčani su pozvani da prijedloge šalju na internetske stranice:www.zagreb.hr/ideje ili na www.facebook.com/zagreb.hr/inovacije te na taj način zajedno učine Zagreb inovativnim gradom.