Popijač: S Petrokemijom se ne događa ništa dramatično

Vijesti 06. tra 201719:14 > 19:21
N1

Đuro Popijač, predsjednik uprave Petrokemije, nakon sastanka Nadzornog odbora Petrokemije izjavio je novinarima da je točno da je Prvo plinarsko društvo odlučilo obustaviti isporuku plina, ali i da to neće dovesti do obustave proizvodnje te isporuke robe.

“Definitivno nema govora da bi se Petrokemija ugasila, nema dileme ni bojazni, barem koliko je radila dosad”, kazao je Popijač.

“Što se tiče Agrokora i Petrokemije, poslovni odnos je bio izvanredan svih ovih godina i mi nismo izloženi prema Agrokoru, nemamo potraživanja od Agrokora u financijskom smislu. Naravno, ono što je problem, to je sama pozicija Agrokora što se tiče potrošnje gnojiva i pozicije na tržištu”, kazao je.

“No, svi naši klijenti će i dalje biti opskrbljeni našim proizvodima, uključujući Agrokor”, dodaje.

“Istina je da je PPD najavio danas da od sutra obustavlja – privremeno, nadamo se – isporuku plina, ali ne u cijelosti u odnosu na potrebe Petrokemije, jer drugi dio isporuke plina ide od INA, navodi on. Naravno da će Petrokemija nastaviti raditi, dodaje, jer ne ovisi kompletna proizvodnja o plinu, stoga će i kupci biti opskrbljivani.

“Neće biti ništa ugroženo ni u Hrvatskoj, ni u regiji. Temeljna poruka je da se s Petrokemijom ne događa ništa dramatično, naši klijenti će biti u potpunosti zadovoljni”, kazao je.

“Komuniciramo kontinuirano s nadležnim ministarstvima i Vladom, pogotovo oko procesa restrukturiranja i budućnosti Petrokemije, bili su sastanci i s ministrom Marićem i s ministricom Dalić”, kazao je. Na pitanje na koji će se način nastaviti proizvodnja, kaže: “INA će i dalje isporučivati plin kao i dosada. Ona neće kompenzirati plin od PPD-a, ali mi nećemo zaustavljati proizvodnju za ostale tipove gnojiva, već samo jedan dio, no i to očekujemo da će se u nekoliko dana razriješiti”.

Dorotea Lazanin Jelenc iz korporativnih komunikacija PPD-a, podsjetimo, potvrdila je za N1 da će PPD sutra obustaviti isporuku plina Petrokemiji.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.