Vlada ima mjesec dana za saniranje Petrokemije?

Vijesti 07. tra 201715:07 > 15:11
N1

Kako je na konferenciji za medije rekao predsjednik Uprave PPD-a, Pavao Vujnovac, dug države zbog isporuke plina Petrokemiji je 300 milijuna kuna.

N1 doznaje da je drugom opskrbljivaču Petrokemije, Ini država avansno isplatila 150 milijuna kuna za plin. Na današnjem sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem, neslužbeno doznajemo, rok da Vlada poduzme korake kojima će pokazati da ima ozbiljne namjere sanirati Petrokemiju, a da PPD ne obustavi isporuku plina, kraći je od mjesec dana.

Podsjetimo, zbog obustave isporuke plina, u kutinskoj Petrokemiji je u noći s četvrtka na petak obustavljena proizvodnja amonijaka, temeljne sirovine za proizvodnju mineralnih gnojiva, a Stožer za obranu Petrokemije uputio je u petak ujutro pismo Vladi zbog bojazni od prestanka proizvodnje i upitne budućnosti i sudbine radnika Petrokemije i grada Kutine.

O slučaju Petrokemija javnosti se obratio premijer Andrej Plenković. Uz premijera na konferenciji za novinare bili su i Goran Marić, Đuro Popijač i Pavao Vujnovac (PPD). “Jutros smo održali sastanak s g. Popijačem i Vujnovcem iz PPD-a. U svjetlu okolnosti od jučerašnjega dana, vezano za glavnog dobavljača – dogovorili smo da PPD nastavi s opskrbom plina”, kazao je Plenković. “Normalizirat će se proizvodnja u Petrokemiji. Apeliram na radnike i sindikate da nastave s radom”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.