Vindija protiv Dondura podnosi prijavu: To su podmetanja!

Vijesti 09. tra 201720:09 > 20:10
Marko Jurinec/PIXSELL

''Poslovni sustav Vindija u potpunosti odbacuje sve navode i klevete koje su danas iznesene pred hrvatsku javnost u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva'', stoji u priopćenju iz Vindije.

”Prije svega treba jasno reći da se ovdje radi o izjavama čovjeka za kojeg imamo čvrste materijalne dokaze da je iznošenjem raznih neutemeljenih tvrdnji ucjenjivao i iznuđivao Poslovni sustav Vindija zbog čega ćemo protiv istog već sutra biti primorani podnijeti kaznenu prijavu.
 Vjerujemo da ove informacije gospodin Dondur u pripremi razgovora nije podijelio s novinarima HRT-a, za razliku od podataka o svojim kaznenim postupcima i presudama o kojima je govorio.”, navode iz Vindije.

”Poslovni sustav Vindija u ovom je trenutku prvenstveno usmjeren na pronalaženje rješenja problema između dobavljača i Agrokora i očuvanje radnih mjesta. Indikativan je trenutak u kojem se javljaju ove klevete, no spremni smo nositi se i s ovakvim podmetanjima”, priopćili su.

Podsjetimo, u emisiji Nedjeljom u dva je gostovao je Rajko Dondur, nekadašnji djelatnik Vindije koji je iznio teške optužbe na račun tvrtke.

Govorio je o pretvorbi tj. o ulasku Koke u Vindiju. Rekao je kako je Vindija pobijedila na natječaju za kupnju Koke 1994. godine nakon što je on u Fond za privatizaciju dostavio kovertu sa 20 tisuća maraka. U to vrijeme ravnatelj Fonda za privatizaciju bio je Milan Kovač.

”Varali su i na trošarinama. Na tim stavkama se nismo mogli razmahati kao na PDV-u, rekao je Dondur. Trošarina se plaćala na proizvedene količine robe. Mi smo smanjili normative i praktički došli do manje proizvodnje. Na tome smo oštetili proračun za 2,5 milijuna kuna u 6 mjeseci.”, kazao je, između ostalog, Dondur.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.