Kovač odgovorio na optužbe iz NU2: U biti je posrijedi Mesić

Vijesti 09. tra 201721:21 > 21:26
N1

Bivši zaposlenik Vindije Rajko Dondur danas je, govoreći u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" o kriminalu u toj tvrtki, naveo kako je Vindija kupila Koku pošto je on 1994. godine ravnatelju Fonda za privatizaciju Milanu Kovaču odnio kuvertu sa 20.000 DM.

U razgovoru za Večernji list Kovač je ove tvrdnje opovrgnuo.

”Na ovakve monstruozne laži sam se već navikao. Očito je urednik u zadnji tren promijenio koncept emisije kako bi uz najavljenog doveo i gosta koji će izreći tu laž i koji je priznao da je tri puta osuđivan. Nikad toga čovjeka nisam vidio niti sam 1994. bio predsjednik Fonda za privatizaciju na čije sam čelo došao u lipnju 1995. A cilj je bio da me se kompromitira kao svjedoka na sutrašnjem sudskom procesu u kojem je Stjepan Mesić optužio Milana Ivkošića jer je u jednom tekstu u Večernjaku napisao da je bio suradnik Udbe i KOS-a, da je 1994. pučem htio spriječiti oslobođenje Hrvatske te da je veleizdajnički svjedočio u Haagu”, kazao je Kovač.

Na optužbe Dondura reagirala je i Vindija iz koje je poslano priopćenje u kojem stoji da će zbog ovih izjava protiv svog bivšeg zaposlenika podnijeti kaznenu prijavu.

”Poslovni sustav Vindija u potpunosti odbacuje sve navode i klevete koje su danas iznesene pred hrvatsku javnost u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva”, stoji u priopćenju iz Vindije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.